Juniper Networks: dominancia az SSL VPN és IDP piacon

Kovács Attila, 2004. október 15. 14:30
Az Infonetics legfrissebb jelentése szerint a Secure Socket Layer alapú virtuális magánhálózatok (SSL VPN) piacán 57%-ra növelte piaci részesedését a Juniper Networks cég. A Juniper szállította egyúttal a legtöbb behatolás érzékelő és megelőző (IDP) eszközt is.
Az Infonetics szerint a Juniper Networks 2004. első negyede óta folyamatosan növeli piaci részesedését az SSL VPN termékek piacán, 45%-ról 57%-ra. Az elmezés az SSL VPN piac nagyságát a 2007-re 466 millió dollárra becsüli. 2003-tól 2007-ig az éves forgalom a jelenleginek a 467%-ára nőhet - állítja az Infonetics Research. Az elemzés szerint a Juniper nem csak a core routing és a biztonságos elérés területén emelkedik ki, hanem fejlődést mutat a betörés-detektálás és megelőzés megoldásai területén is. A Juniper Networks 37%-os részesedésével vezető szállító a hálózat-alapú IDP eszközök piacán is.

Sajó Péter, a Juniper Networks kiemelt hazai partnerének, a Telindus Security Solutions cégnek a menedzsere idehaza is fokozott érdeklődést lát az SSL VPN és IDP termékek iránt. „Ma a cégek már nem elégszenek meg azzal, ha egy eszköz csak értesítést küld a támadásokról, ahogy a „hagyományos” IDS termékek teszik, ma már olyan eszközt keresnek, amivel azonnali ellenintézkedésekre is van lehetőség. Erre szolgálnak az IDP (Intrusion Detection and Prevention) eszközök. További tendencia: egyre több cég szeretné a távoli felhasználók - munkatársak, ügyfelek, partnerek - számára oly módon elérhetővé tenni a hálózati szolgáltatásokat, hogy az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenjenek, a jogosultsági rendszer minden távoli felhasználóra egyszerűen alkalmazható legyen, a biztonsági szint pedig növelhető legyen a felügyelet alatt álló végpontok biztonsági rendszerének automatizált karbantartásával.

A Telindus október 20-án szakmai napot rendez, ahol hazai és külföldi szakemberek a Juniper cég SSL VPN és IDP megoldásait mutatják be.

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59