Új Treo okos telefont dob piacra a PalmOne

Milkovits Gábor, 2004. október 26. 20:38
A PalmOne bemutatta népszerű Treo okos telefon termékcsaládjának legújabb tagját, a Treo 650-est, amely Bluetooth alkalmazással és a korábbiaknál fejlettebb multimédiás eszközökkel van ellátva.
A főként üzletemberek és vezető beosztású vállalati alkalmazottak számára kifejlesztett Treo mobileszközök egyszerre képesek betölteni a telefonos, e-mail, internetes böngésző és személyi intéző feladatokat. A Treo 650-es elődjéhez, a 600-as modellhez képest érzékenyebb, mozgóképrögzítésre is alkalmas digitális kamerával, jobb képfelbontású, 320 x 320-as színes LCD kijelzővel, valamint Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli alkalmazással is rendelkezik. A 312 MHz-es Intel XScale processzorral, 23 MB felhasználható memóriával és Palm OS 5.4-es operációs rendszerrel felszerelt multifunkciós mobileszköz ezen kívül könnyen eltávolítható és visszahelyezhető akkumulátorral, illetve SD és MMC flashmemória-kártya csatlakozóval is el van látva.

A PalmOne az amerikai piacon egy CDMA, Európában és a világ nagy részén pedig egy négysávos GSM/GPRS, valamint Edge hálózatokon működő változat forgalmazását tervezi. Az Egyesült Államokban a premierre még idén novemberben sor kerül, míg az öreg kontinensen jövőre kezdik el forgalmazni a készüléket a T-Mobile-on keresztül. A Treo 650-es Amerikában 600 dollár körüli összegbe kerül majd. Az IDC elemzői szerint a célközönség valószínűleg jól fogadja majd az okos telefont, az igazi kihívást a PalmOne és versenytársai számára azonban a hétköznapi vásárlók meghódítása jelenti, amelynek a Treo 650-es magas ára és viszonylagos bonyolultsága miatt aligha tesz majd eleget.
Kulcsszavak: pda PalmOne

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50