Siemens-Huawei együttműködés a magyar piacon

Kovács Attila, 2004. november 9. 18:20
November 9-én roadshow szintű bemutató és sajtótájékoztató keretében jelentette be Zagyva Béla, a Siemens Rt. új Communiucations üzletágának a vezetője a Siemens Communications és a kínai Huawei cég Magyarországra is kiterjedő együttműködését a közép- és nagy vállalatoknak szánt hang- ás adatátviteli hálózati eszközök és rendszerek terén.
A megállapodás alapján integrálják a Huawei hálózati infrastruktúra termékeit - elsősorban routereket és switcheket - a Siemens közép- és nagyvállalati ügyfeleinek kínált kommunikációs megoldásaiba. Így például a Siemens HiPath magánhálózati (vállalati) architektúrájának az alkalmazói, a hálózat tervezése és második generációs IP alkalmazásokra való felkészítése során, a jövőben az eddiginél még szélesebb gyártmányspektrumból választhatnak. Zagyva Béla kiemelte, a Huawei-együttműködéssel a Siemens Communications tovább szélesíti multivendor stratégiáját a hálózati infrastruktúra terén, és kooperációs partnereivel közösen ennek a piaci szegmensnek egyik vezető rendszerintegrátoraként erősíti meg pozícióját.

A Siemens-Huawei kooperáció kiterjed az egyaránt teljes termékskálát jelentő Quidway LAN kapcsoló családra és router termékekre. A Huawei LAN eszközökből a választék a 24 portos bővíthető eszközöktől a több ezer hálózati végpontot kiszolgálni képes kapcsolt IP gerinchálózati eszközökig terjed. Ez utóbbi rendszerek nagy sebességű szerverek rendszerbe integrálására is képesek (pl. Gigabit Ethernet portokon keresztül). A Huawei router termékskála szintén jól skálázható elemeket tartalmaz, akár egy nagy sebességű országos hálózat kialakítására is - mondta a Siemens Communications vezetője, hozzátéve: egységes, de kifejezetten IP-re optimalizált Huawei operációs rendszer (VRP) fut minden eszközön, továbbá a menedzselt szoftverek (pl. Quintview hálózat- és eszközmenedzsment ) is rendelkezésre állnak minden fontosabb platformon.

További kapcsolódó információk: a Siemens-Huawei együttműködés már korábbra vezethető vissza, amikor a két cég a 3G-s mobiltelefon technológia fejlesztésében kezdett kooperációt. A Siemens szerint az együttműködéssel nagyon jó ár/teljesítmény arányt tud magas és ellenőrzött minőséggel párosítani, a Huawei esetében nincs olyan üzleti szoftver licenc- és egyéb szerkezet, mint a konkurenciánál, (itt egy eszközhöz azonnal a teljes szolgáltatás-, illetve szoftverkészlet hozzáértendő).

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17