Halo 2: 125 millió dolláros értékesítés az első napon

Milkovits Gábor, 2004. november 11. 09:30
A Microsoft, saját várakozásait is felülmúlva több mint 125 millió dollár értékben adott el régen várt Halo 2 Xbox videojátékából a piaci premier napján.
Szerdán helyi idő szerint éjfél után egy perccel kezdték meg a termék értékesítését Észak-Amerikában és 24 óra alatt 2,38 millió példányt adtak el belőle. Mivel az alapváltozat 50, a deluxe verzió pedig 55 dollárba kerül, ez azt jelenti, hogy mintegy 25 millió dollárral felülmúlták a Peter Moore, a Microsoft alelnöke által korábban az első napra jósolt 100 milliós bevételt. Sok rajongó órákat állt sorba az Xbox játékkonzolok reputációját megalapozó Halo új verziójáért, amelynek egyik legfontosabb újítása elődjéhez képest, hogy online játékot is lehetővé tesz. A Microsoft az új Halo 2 segítségével szeretné jelentősen megnövelni Xbox Live online játékszolgáltatása előfizetőinek számát.

Moore szerint a legnagyobb kihívás a megfelelő mennyiségű játékprogram biztosítása a vásárlók részére, aminek igyekeznek is eleget tenni, azonban a rekordnépszerűség miatt elkerülhetetlenül előfordulhat, hogy egyes üzletekben átmenetileg elfogy majd a termék. Októberben egyébként illegálisan feltűnt a neten egy lopott francia másolat, ám a Microsoft gyorsan lecsapott az értékesítő hálózatra, megakadályozva kalózváltozat további terjesztését. Úgy tűnik, hogy az eset nem gyakorolt negatív hatást a vásárlói keresletre.
Kulcsszavak: Microsoft Xbox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59