Új ATI Radeon grafikus lapkák noteszgépekbe

Milkovits Gábor, 2004. november 26. 07:00
Az ATI két új, PCI Express-alapú grafikus processzorral bővítette noteszgépekbe való termékeinek a sorát.
A Direct X9-kompatibilis Mobility Radeon X 300-as egyrészt ideálisan megfelel a kereskedelmi forgalom nagy részét kitevő noteszgépek teljesítményigényének, másrészt pedig minimális energiafelhasználással látja el ezt a feladatát. Az inkább a masszív játékosok számára kifejlesztett Mobility Radeon X 800-as 12 pixeles adatcsatornával van ellátva és a jelenlegi vizuálisan legintenzívebb Direct X9-es játékok és alkalmazások maximális minőségű futtatását is támogatja. Robert Lusk, az Alienware notszgépgyártó kereskedelmi és marketingügyekért felelős alelnöke szerint az új grafikus csip révén most már az egyre növekvő számú noteszgép-felhasználó is ugyanazt a háromdimenziós látványélményt élvezheti, mint az asztali PC-k tulajdonosai.

A Mobility Radeon X 300-as HyperMemory alkalmazása segítségével kevesebb memória felhasználásával nagyobb teljesítményre képes, PCI-Express-alapú, energiafelhasználást szabályozó megoldása pedig takarékos működést tesz lehetővé. A nagyteljesítményű Mobility Radeon X 800-as VPU szupergyors GDDR3 memóriával, illetve 265 bites memória interfésszel van felszerelve.

Az új grafikus lapkák decembertől kerülnek forgalomba olyan noteszgépgyártók gépeiben, mint az Alienware, a Eurocom, a Rock és a Velocity Micro, a későbbiekben pedig más cégek is csatlakoznak majd a fenti sorhoz. Az árakról az ATI egyelőre nem nyilatkozott.

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36