Kijött az Opera új hangos böngészőjének béta tesztváltozata

Milkovits Gábor, 2004. december 27. 18:27
Az Opera Software közzétette legújabb böngészőprogramjának béta, azaz a hivatalos kibocsátás előtti utolsó tesztváltozatát. Az egyelőre még névtelen szoftver a korábbi verzióknál szélesebb körben támogatja a weblogok és egyéb tartalmak automatikus elérését biztosító RSS alkalmazásokat, valamint hangvezérelt böngészést és internetes oldalak tartalmának hangos felolvasását biztosító megoldással is el van látva.
Az új Opera böngésző emellett az eddigieknél áttekinthetőbb menüvel rendelkezik, jobban együttműködik a nyomtatókkal, illetve támogatja a Google Gmail online levelezőprogram használatát is. Ez utóbbi alkalmazás hiánya korábban több Opera felhasználót is a Firefox böngészőre való áttérésre ösztönzött. Az új szoftver reklámokkal megtűzdelt béta verziója ingyenesen letölthető a http://www.opera.com internetcímről. A végleges változat valószínűleg pénzbe fog kerülni - a jelenleg forgalmazott Opera böngésző ára 39 dollár.

A Microsoft Internet Explorert sújtó egyre gyakoribb biztonsági problémák következtében az utóbbi időben egyre népszerűbbek az alternatív böngészőprogramok. A WebSideStory internetes piackutató cég felmérése szerint 2004 október és december eleje között az Explorer piaci részesedése 93,2%-ról 91,8%-ra esett vissza, míg a Firefox ezen mutatója 2,7%-ról 4%-ra, az Opera-é pedig 1%-ról 1,25%-ra emelkedett.
Kulcsszavak: böngésző Opera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36