Microsoft licenc non-profit oktatási intézményeknek

forrás Prim Online, 2005. január 24. 11:05
Magyarországon bejegyzett közel 70 000 non-profit szervezet meghatározó hányada oktatási tevékenységgel foglalkozik. A Microsoft fontosnak tartja, hogy szoftvervásárlás esetén az oktatási intézmények mellett, az oktatásfejlesztési célkitűzéseinek megfelelően tevékenykedő egyéb szervezetek is jogosultak legyenek oktatási kedvezményre. Ennek megfelelően a Microsoft Magyarország bejelentette, hogy 2004 novemberétől kezdődően Oktatási Open licenc kedvezményt biztosít a non-profit oktatási intézmények számára.
A Microsoft számára stratégiai jelentőségű az oktatás támogatása. Mind a közoktatás, mind pedig a felsőoktatás számára oktatási, képzési programokat, versenyeket, szoftverfejlesztési tanácsadást, technológiai bemutatókat, közvetlen informatikai rendszer bevezetési segítséget, illetve kedvezményes licencelési konstrukciókat is nyújt. (Az oktatási szektor részére nyújtott programjainkról részletesen a www.microsoft.com/hun/oktatas oldalon tájékozódhat.) E programokon keresztül valósítja meg a Microsoft a hazai oktatási szféra támogatását, és ennek kereteit kiegészítve kínál most kedvezményes licenc lehetőségeket az oktatási non-profit intézmények számára is.

Az Oktatási Open licenc kedvezményre jogosultak körének meghatározása a Microsoft regionálisan érvényben lévő szabályozása, és a magyarországi közhasznú szervezetek törvényi besorolása alapján történik. Ezek szerint oktatási kedvezményre a Magyarországon kizárólagosan oktatási céllal működtetett intézmények jogosultak. A non-profit oktatási szervezeteknek ezen felül közhasznú, illetve kiemelten közhasznú besorolással kell rendelkezniük az alábbi tevékenységi körök közül legalább egy alapján:

tudományos tevékenység, kutatás
nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és kapcsolódó szolgáltatások


A kedvezményt bármely hivatalos Microsoft viszonteladónál igénybe lehet venni, mely Oktatási Open kedvezménnyel értékesít termékeket. Az igényléshez a következő jogosultságot igazoló iratok szükségesek: a közhasznúsági nyilvántartásba vételt igazoló bírósági végzés, vagy a bíróság által elfogadott alapító okirat, mely igazolja, hogy a fenti három tevékenység közül legalább egy a közhasznúsági bejegyzés alapját képezte.

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:23

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59