Díjazták a StartLab internetes tehetségkutató pályázat nyerteseit

forrás Prim Online, 2005. február 7. 11:05
Lezárult a Startlap és a Carnation internetes tehetségkutató pályázata, a StartLab. Magyarország legkedveltebb nyitólapja, a Startlap és a Carnation online kommunikációs ügynökség 2004. szeptemberében hirdetett tehetségkutató pályázatot 16-24 év közötti diákok és fiatalok részére. A nyertes pályázatok íróinak ma délelőtt ünnepélyes keretek közt adták át díjaikat a cégek szakemberei.
„ A pályázat célja az volt, hogy lehetőséget és platformot teremtsen azon tehetséges fiatalok számára, akik érdeklődnek a kommunikációs technológiai újdonságok iránt, és ötleteik, elképzeléseik vannak azok fejlődésével kapcsolatban.” – fogalmazta meg a pályázat alapötletét Gerentsér Imre, a Sanoma új média divíziójának igazgatója. „Minden olyan pályázati témához kapcsolódó ötletet, alkalmazás, megoldás leírását vártuk, amely régóta foglalkoztatta a fiatalokat, de eddig nem volt lehetőségük elmondani, bemutatni.”

Pályázni az alábbi három témakörben lehetett:


1. Szerinted milyen lesz az internet 20 év múlva?
2. Milyen online szolgáltatások ösztönöznék a broadband (szélessávú internetkapcsolat) terjedését?
3. Hogyan hasznosítanád az online távirányítást?


„Közel száz esszét kaptunk, melyek értékelése január elején zárult. A legtöbb pályázat a „Milyen lesz az internet 20 év múlva?” kérdésre érkezett. Ez volt a legtágabban értelmezhető témakör, így a beadott ötletek is széles skálán mozogtak. A kiírás szerint vártuk a határon túli magyarok jelentkezését is, és örömünkre éltek a felhívásunkkal.” - értékelte a pályamunkákat Szabó Erik, a Carnation kereskedelmi igazgatója.

A pályázatokat elismert hazai szakemberekből álló 6 tagú zsűri bírálta el. A zsűri tagjai a következők voltak:

Deme Csaba - kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes, Albacomp Számítástechnikai Rt., Hargitai Lilla - főtitkár, Magyar Reklámszövetség, Jakab Kriszta - főszerkesztő, Nők Lapja Cafe, Sándor Csaba – termékmenedzser, Playstation Magyarország, Tóth Krisztián - vezérigazgató, Carnation Internet Tanácsadó Rt., Török F. László - kommunikációs igazgató, Canon CEE.

A beérkezett pályaművek közül a zsűri Vajda Milán, Demmel Dániel és Zsámba István munkáját ítélte a legjobbnak. A nyertesek a Sanoma online diviziójának jóvoltából egy éves szélessávú internet előfizetést kaptak. Emellett a 3 legjobb pályázatot a zsűriben is résztvevő három cég, az Albacomp, a Canon és a PlayStation által felajánlott díjakkal is jutalmazták. A díjak mellett a legtehetségesebb pályázók részére a pályázat kiírói felajánlottak egy-egy hónapos szakmai gyakorlatot Sanoma internet divíziójánál valamint a Carnation Internet Tanácsadó Rt-nél.

A két cég tervei között szerepel, hogy a pályázatot a jövőben új témakörökkel, esetleg szélesebb célcsoportokat is megszólítva újra meghirdeti.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09