A Matáv megegyezett a montenegrói kormány képviselőivel

MTI Sajtóadatbank, 2005. március 7. 10:19
A podgoricai média szerint a montenegrói kormány képviselői megegyeztek a Matávval a montenegrói távközlési cég, a Telekom Montenegro többségi részvénycsomagja megvásárlásának a feltételeiről, de az ügylet nem ment egészen simán.
A média szerint a montenegrói kormány képviselői szombaton Budapesten nyélbe ütötték a megállapodást, s a kabinet legközelebbi ülésén adja áldását az adásvételi szerződés megkötésére. A Mina hírügynökség úgy fogalmazott, hogy a budapesti tárgyalásokon sikerült megállapodni a Matáv által javasolt adásvételi szerződés módosításáról. A tenderbizottság valószínűleg javasolni fogja az adásvételi szerződést megkötését, amiről a privatizációs ügynökség, illetve a kormány hozza meg a végső döntést.

A budapesti megbeszélésen állítólag vita bontakozott ki, mert a Matáv igényt tartott arra, hogy az 51,12 százalékos állami részvénycsomag mellett megvásárolhassa a befektetési alapok kezében lévő 16 százalékos részvénypakettet is.

Az ellenzékhez húzó podgoricia Dan című napilap kormányforrásokra hivatkozva azt írta, hogy a magyar cég képviselői pénteken kivonultak a budapesti tárgyalásokról, amikor megtudták, hogy a podgoricai kormány mégsem biztosította a kétharmados részvénycsomag megvásárlását. A kormány "biztosítani" tudta az Atlas, a HLT, a Monet és az Euro Found kezében lévő 15,41 százaléknyi részvénycsomagot - amely a kormány 51,12 százalékos pakettjével együtt 66,53 százalékot jelent -, s kibontakozott a harc a fél százaléknyi részvényért.

A Dan szerint a kormány dolgát megnehezítette, hogy megjelentek a piacon olyan vállalatok, amelyek elkezdték felvásárolni a részvényeket amerikai befektetési alapoknak, csillagászati árat, részvényenként 3-4 eurót kínálva, miközben a Matáv részvényenként 2,2 eurós ajánlatot tett a fennmaradó 16 százalékos csomagért. A lap szerint az amerikaiak akarják megszerezni a majd 49 százalékos részvénycsomagot, ami nem tetszik a Matávnak.

A Matáv tavaly decemberben 114 millió eurót ajánlott a Telekom Montenegro 51,12 százalékáért, további 67,288 millió eurót ötéves beruházási program keretében fektet be a cégbe. Ezzel az ajánlattal a magyar vállalat lekörözte versenytársait.

A montenegrói távközlési vállalat bejelentette, hogy április 10-n tartják meg az részvényesek közgyűlését, amelyen megválasztják a cég új vezetőit.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

A Rakuten Viber itthon is bevezeti a hívószám azonosítást Android felhasználói számára

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bemutatja új hívóazonosító funkcióját, amely nemcsak megvédi a felhasználókat a spamektől, de segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mikor válaszolnak ismeretlen hívásokra. A hívószám-azonosító funkció mostantól Magyarországon is elérhető az Android-felhasználók számára, így ők is élvezhetik az ezzel járó hatékony spam-védelem előnyeit. A hívószám-azonosító funkciónak köszönhetően a Viber-felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kapnak a Vibertől, amikor ismeretlen számról érkezik a hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl. 

2024. május 7. 20:30

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36