Siemens mobiltelefon-repertoár a hannoveri CeBIT-en

forrás Prim Online, 2005. március 9. 21:35
A Siemens a 2005. évi hannoveri CeBIT infokommunikációs kiállítást megelőző szerdai sajtótájékoztatóján mutatta be idei új készülékeinek javát.
Az új Siemens-modellek között ki-ki megtalálhatja a kedvére valót: a színes virágmotívumokkal díszített, szétnyitható CL75-öt kifejezetten nőknek tervezték, a szintén nyitható CF75 az aktívan kommunikálóknak készült. A CX75 a multimédiás funkciók kedvelőinek lehet kedvence, míg az SXG75 az első olyan mobiltelefon, amelyet a Siemens kifejezetten a UMTS-hálózatokban való használatra fejlesztett ki.

Az elegáns és sokoldalú CL75 ideális kommunikációs eszköz divatkövető hölgyek számára. A letisztult formavilágú, szétnyitható mobiltelefon kiválóan egyesíti a nőies eleganciát a legfejlettebb technológiával. A különleges virágmotívumokkal díszített készülék 262 ezer színű, nagyméretű kijelzőjével azonnal felhívja magára a figyelmet. A mindössze 90 gramm súlyú készülék könnyen belefér bármely női táskába, és ha éppen nem beszélünk rajta, a tükörként is használható belső kijelzőben ellenőrizhetjük sminkünket.

A CL75 beépített, álló- és mozgókép felvételére alkalmas kamerával is rendelkezik, amellyel azonnal megörökíthetjük életünk legfontosabb pillanatait és MMS-ben megoszthatjuk őket barátainkkal. A telefonnal önarcképet is készíthetünk, amelyhez a keresőként is működő alsó kijelző nyújt segítséget. A fotók és videók tárolására 11 MB memória áll rendelkezésünkre.

Ha most kaptuk meg álmaink állását, új ruhákkal tértünk haza a bevásárlókörútról vagy hirtelen ötlettől vezérelve bulit szervezünk: a Push and Talk funkció segít, hogy barátainkat azonnal tájékoztassuk a legújabb fejleményekről. A készülék oldalán található gomb megnyomásával a háromsávos készülék úgy használható, mint egy adóvevő, vagy, amennyiben jobban szeretünk SMS-ben csevegni, az azonnali üzenetküldést is használhatjuk. (Mindkét utóbbi funkció csak olyan hálózatokon működik, ahol a szolgáltató ezt lehetővé teszi.)

A közép árkategóriájú CL75 selyemvirág-piros színben kerül az üzletekbe, s magyarországi forgalmazása várhatóan júniusban kezdődik.

Azoknak, akik az egyedi stílust és a teljesítményt is egyaránt előnyben részesítik, a Siemens CF75 a megfelelő választás. A figyelemfelkeltő, ugyanakkor hivalkodásoktól mentes készülék mindössze 9,4 cm hosszú és 5 cm széles. A szétnyitható telefon külső kijelzője is színes. Beépített VGA digitális kamerájával gyönyörű felvételek készíthetők, amelyeket e-mailben vagy MMS-ben küldhetünk el barátainknak. Sötétedés után vagy egy éjszakai szórakozóhelyen nagy segítséget jelenthet a telefonhoz csatlakoztatható vaku. Barátainkkal vagy csapattársainkkal spontán összejöveteleket szervezhetünk a készülék Push and Talk funkciójának köszönhetően, az előre egyeztetett találkozókra és fontos dátumokra pedig a virtuális segéd emlékeztet minket.

A CF75-tel biztosan nem fogunk unatkozni többé: a kommunikációt izgalmas játékok, többszólamú csengőhangok, logók és képernyővédők teszik változatossá. A telefon jól átlátható menürendszerében könnyen tudunk tájékozódni, az öt irányba mozgatható navigációs billentyű illetve számos gyorsgomb használatával.

Az óceánkék színű készüléket várhatóan augusztustól lehet megvásárolni Magyarországon.

Az 1,3 megapixeles digitális kamerával rendelkező CX75 multimédiás szórakoztató funkciók tárházát rejti magában. A telefon Bluetooth-kapcsolaton keresztül is kommunikálhat a személyi számítógéppel illetve a nyomtatókkal, így az elkészített fotókat kábel használata nélkül is feltölthetjük az internetre, vagy rögtön ki tudjuk nyomtatni. A készülék ízléses, fémes hatást keltő külseje és a kijelzőjén megjelenő 262 ezer szín szemet gyönyörködtető látvány, míg a többszólamú csengőhangok valamint az MP3 és AAC(+) formátumban tárolható dallamok muzsikát jelentenek a fülnek.

Ez a készülék is alkalmas a Push and Talk üzemmódra, így könnyítve meg a programszervezést barátainkkal. Ha távol vagyunk szeretteinktől, a CX75-tel MMS-ben a világ bármely tájáról megoszthatjuk velük élményeinket.

A CX75 praktikus szervezőjével könnyen számon tartható és kezelhető az összes cím, találkozó és feladat. A bevitt adatokat Bluetooth- vagy infravörös kapcsolaton és a tartozékként megvásárolható USB-kábelen keresztül összehangolhatjuk személyi számítógépünkkel, így a legmozgalmasabb napokon is lépést tudunk tartani önmagunkkal és teendőinkkel.

A Bluetooth-kapcsolat révén a készülékre telepített háromdimenziós játékokban egyszerre játszhatunk és mérhetjük össze ügyességünket barátainkkal. A rendelkezésünkre álló asszisztens segítségével fényképszerkesztő programot, multimédiás naptárat, új logókat, játékokat és csengőhangokat tölthetünk le, amelyek tárolásához a multimédiás kártya szinte korlátlan helyet biztosít.

A telefon várhatóan július végén jelenik meg a magyar piacon, méghozzá titániumszürke és ezüsthomok színben.


Az SXG75 a Siemens első, kifejezetten UMTS-hálózatban való használatra kifejlesztett mobiltelefonja. A legújabb technológiával felvértezett készülékben lévő 2 megapixeles digitális kamerával rendkívül jó minőségű fotók és videók készíthetők, míg a nagyfelbontású, színes kijelző fölött lévő újabb kamerával videóbeszélgetéseket bonyolíthatunk le és rövid videóklipeket forgathatunk.

Ha az SXG75 nálunk van, a térképet bátran otthon hagyhatjuk. A telefonba telepített GPS-navigációs rendszer vizuális és hangüzenetekkel irányít minket célpontunkhoz, emellett információkat ad a közelben lévő éttermekről vagy látnivalókról. A hozzá tartozó angol, francia, német, olasz valamint portugál nyelvű tolmács segítségével még külföldön sem veszünk el.

A gyors UMTS-kapcsolatnak köszönhetően videófilmeket tölthetünk le a világhálóról, amelyeket a nagyméretű, kiváló minőségű kijelzőn nézhetünk meg. A telefon hordozható rádióként valamint MP3-lejátszóként is használható, ha pedig sztereó hangzást szeretnénk, csak rá kell csatlakoztatni a külön tartozékként kapható, elemmel működő Mobil zenedobozra.

A telefon belső memóriája 128 MB, amelyből 64 MB áll a rendelkezésünkre, hogy képeket, videókat, MP3 felvételeket, játékokat és egyéb alkalmazásokat tároljunk, de igény esetén a kisméretű multimédiakártya csatlakoztatásával bővíthetjük is.

Az SXG75 nem ismer határokat a mobilkommunikáció területén: barangolhatunk vele a világhálón, elolvashatjuk elektronikus leveleinket, multimédiás üzeneteket küldhetünk és az azonnali üzenetküldési funkción keresztül cseveghetünk barátainkkal. A Push and Talk alkalmazásnak köszönhetően a UMTS-mobiltelefont adóvevőként is használhatjuk.
Kulcsszavak: CeBIT Siemens mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38