Aranyfokozatú Microsoft partner lett a NetAcademia Oktatóközpont

forrás Prim Online, 2005. április 12. 09:29
Az országban másodikként a Microsoft legmagasabb szakmai elismerését kifejező minősítést kapott a NetAcademia Oktatóközpont. A Gold Certified Partneri cím odaítélésével a Microsoft olyan vállalatokat tüntet ki, amelyek szigorú feltételrendszernek megfelelve bizonyítják szaktudásukat meghatározott Microsoft technológiák tervezése, bevezetése, oktatása, illetve Microsoft alapú megoldások fejlesztése terén. A NetAcademia Oktatóközpont a címet az Oktatási Megoldások kategóriában nyerte el.
A Microsoft Gold Certified Partnerek a Microsoft legmagasabb szintű megoldásszállító partnerei. Az egyes kompetenciák követelményeinek, így a Gold Certified Partneri címnek való folyamatos megfelelést a Microsoft rendszeresen ellenőrzi, ily módon is biztosítva, hogy csak a legjobbak kaphassák meg ezen legmagasabb szintű partneri minősítéseket.

A NetAcademia Oktatóközpont immár több mint fél évtizede tart magas szintű, egyedi informatikai tanfolyamokat abból a célból, hogy hallgatóik megismerjék a nagyvállalati informatikai rendszerek költséghatékony és megbízható tervezését, bevezetését, üzemeltetését és fejlesztését. Az Oktatási Megoldások kategóriában megszerzett Microsoft Gold Certified Partner cím birtokosaként, és Virtual University Enterprises-ként (VUE) a NetAcademia lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők helyben szerezhessék meg nemzetközi érvényű képesítéseket.

A tanfolyamok oktatói az összes lehetséges Microsoft minősítéssel – így MCSA, MCSE, MCAD, MCSD, MCDBA, MCT, és MVP képesítéssel – rendelkeznek. Az utóbbi címet – melyet a Microsoft ítél oda a kiemelkedő szakmai tudás elismerésként – hazánkban mindössze 5 szakember viselheti. Ennek köszönhetően a NetAcademia az ország egyetlen olyan Microsoft oktatóközpontja, amelynek oktatói hozzáférnek a Windows forráskódjához.

A NetAcademia évi mintegy 100 tanfolyamán és tréningjén több mint 1000 hallgató vesz részt, az oktatások helyszínéül korszerűen felszerelt, légkondicionált tantermek szolgálnak exkluzív, a világörökség részét képező környezetben, az Andrássy Konferenciaközpontban. A NetAcademia megalakulása óta törekszik arra, hogy a tanfolyamokon túl is fontos információkkal szolgáljon az érdeklődők számára, ezért portálján szakmai közösséget hozott létre, tudástárat, illetve az informatikusok számára FizuFigyelő szolgáltatást működtet.

A NetAcademia nevéhez fűződik az informatikai szakembereket tömörítő, jelenleg 3000 fős TechNetKlub.hu online közösség megteremtése, valamint a szintén IT szakembereknek szóló TechNet Magazin 2000-ben történt elindítása és rendszeres megjelentetése is. A TechNetKlub-ot, illetve a TechNet Magazint a Microsoft Magyarország 2004-ben karolta fel, de a NetAcademia Oktatóközpont szakemberei – moderátorként, illetve szaklektorként – továbbra is aktívan részt vesznek a munkában. A két cég szoros szakmai együttműködését az is jól jelzi, hogy a Microsoft Magyarország termékeinek, biztonsági frissítéseinek, szervizcsomagjainak és szakmai dokumentumainak tároló helyeként szolgáló hivatalos Microsoft letöltőközpontot a NetAcademia Oktatóközpont üzemelteti.

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

Egy neves szaklap másodszor díjazta a K&H innovációs tevékenységét

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 16:14

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36