Problémát okoznak az USB portokon keresztüli le-, illetve feltöltések?

forrás Prim Online, 2005. április 19. 12:30
Az EMIB Kft. által forgalmazott DeviceLock a megoldás ezekre a problémákra, amely hozzáférés szabályozást biztosít külső perifériák és portok ellenőrzésére minden Windows hálózaton.

Biztonsági szempontból alapkövetelmény a számítógépes hálózatokon belüli adatforgalom ellenőrzése, szabályozása. Mindazonáltal ez a tevékenység napról napra nehezebbé válik. A legnagyobb problémát az okozza, hogy az operációs rendszereket gyártó szoftvercégek nem tudnak lépést tartani az adattároló perifériák fejlődésével. A legnagyobb veszélyforrást a népszerű, hordozható USB eszközök elterjedése jelenti. Az USB interfészt a háttértárolókon kívül más típusú perifériák is használják, ezért szelektív jogosultsági rendszerre van szükség. Ennek szabályozása, koordinálása nem kis feladatot jelent egy-egy IT szakembergárda számára.

Az adattároló-piac exponenciálisan növekszik. Az eszközök gyorsabbak lesznek, megnövekszik a kapacitásuk és a méretük is napról napra csökken. A gyártók és a végfelhasználók érdekei - a könnyű csatlakoztathatóság és a széles körű felhasználási lehetőségek - nem egyeznek a biztonsági szakemberek törekvéseivel.

A tűzfalak, titkosítás és más védelmi technológiák alkalmazásával a hálózati adatok megvédhetők az interneten keresztül történő adatlopásokkal szemben.

Azonban ezek a módszerek nem alkalmazhatóak a belső, PC-s munkahelyen található eszközökkel szemben. Pedig a belső, jelentős károkozásnak sokkal reálisabb az esélye.

Standard eszközökkel sem megakadályozni, sem megállítani nem lehet azt az elégedetlen, kémkedő alkalmazottat, aki 2 GB-os USB kulcsot hoz a munkahelyére, rácsatlakoztatja gépére és elkezdi letölteni a vállalat bizalmas adatait.

E kockázatok kiküszöbölése érdekében szükséges a rendszergazdák számára egy olyan eszköz biztosítása, mely segítségével ellenőrizhetők és szabályozhatók a külső meghajtókhoz való hozzáférési jogosultságok.

Az EMIB Tanácsadó Kft. 2005 januárjától forgalmazza, a Smartline Inc. DeviceLock nevű hiánypótló termékét, mely minden Windows hálózaton gondoskodik a külső perifériák és portok ellenőrzéséről. Ez a szoftver a Windows jogosultsági rendszerébe illeszkedő és egyedülálló módon megoldja a hozzáférés szabályozását az USB és FireWire portokhoz, WiFi- és Bluetooth adapterekhez, a floppy meghajtókhoz, CD-ROM meghajtókhoz, kazettás eszközökhöz és egyéb cserélhető médiákhoz.

Miért olyan különleges a DeviceLock?

Biztosítja a munkaállomások hálózaton keresztüli ellenőrzését.

A DeviceLock lefedi a potenciális biztonsági hiányosságokat egyszerű, költséghatékony módszerrel. Összehasonlítva más megoldásokkal ez egy olcsóbb, könnyebben bevezethető elegánsabb és skálázható megoldás.

A DeviceLock sajátossága az egyszerű, áttekinthető használat és telepítés. A hálózati rendszergazda távolról beállíthatja és karbantarthatja a DeviceLock Service-t a munkaállomásokon. A program WindowsNT/2000/XP rendszereken fut.

A DeviceLock telepítése illetve adminisztrációja teljes körűen megoldott Windows Group Policy használatával.

Lehetőség van az automatikus, távoli telepítésre és eltávolításra.

A DeviceLock megvédi a háttértárolókat a véletlen vagy szándékos formattálástól.

Az eszközök ellenőrzése időhöz köthető.

A jogosultság beállítható gép és felhasználó szerint is.

Kinek ajánlják a DeviceLock-ot?


Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a fogyasztói és ügyféladatok biztonságos kezelését auditálni szeretnék

Kormányzati szerveknek, amelyek bizalmas információkkal dolgoznak

Professzionális szolgáltatóknak, egyéb kis- és középvállalkozásoknak, amelyeknél szükség van az eszközökhöz való hozzáférési jogosultságok ellenőrzésére.

Azoknak, akik meg kívánják akadályozni a vírusok, a trójai és más rosszindulatú programok véletlen bejuttatását az otthoni ellenőrizetlen környezetből a vállalati rendszerekbe.

A termékkel kapcsolatban érdeklődhet a 391-0236 telefonszámon illetve a www.emib.hu oldalon.

Kulcsszavak: USB EMIB

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59