Az LG Electronics első negyedéves árbevétele 5, 959 milliárd von

forrás Prim Online, 2005. április 26. 13:12
Nyilvánosságra hozta első negyedéves eredményét az LG Electronics. (Az LG első negyedévének eredményeiről a múlt hét folyamán téves információk jelentek meg a sajtóban.) A társaság árbevétele 5,959 milliárd von volt, amelyből az export bevétel 4,675 milliárd, a hazai eladás pedig 1,302 milliárd volt, ami 2004 első negyedévéhez képest 8,6%-os, éves szinten pedig 0,6%-os csökkenést jelent.
Az LG Electronics működési eredménye 280 milliárd von volt (az árbevétel 4,7%-a) és 83 milliárd von nettó nyereséget termelt (az árbevétel 1,4%-a). A cég visszatérő eredménye 77 milliárd von volt (az árbevétel 1,3%-a) annak a 159 milliárd von tőkevesztésnek köszönhetően, ami az LG Philips, illetve a társvállalatok gyenge szereplésének tudható be.

Míg a koreai von erősségének köszönhetően a társaság bevétele vonban számolva kismértékben csökkent, addig az amerikai dollárban számolt export bevétel egy év alatt 13,2%-kal növekedett meg.

Az import bevétel a szórakoztató elektronikai termékek jó eladási mutatóinak köszönhetően nőtt. A megnövelt K+F beruházásoknak, a von erősségének és a nyersanyag költségek növekedésének, valamint a gyenge üzleti környezetnek köszönhetően az LG első negyedéves nyeresége az előző év hasonló periódusához képest csökkent.

A háztartáselektronikai részleg árbevétele egy év alatt 5,5%-kal 1,669 milliárd vonra csökkent, ebből import bevétel 494 milliárd, export bevétel 1,175 milliárd von volt. A hazai árbevétel a légkondicionálók és más felső kategóriás termékek értékesítésének megugrása miatt 27%-kal növekedett egy év alatt. A külföldi árbevétel a von erősségének és a gyártás áthelyezésének köszönhetően 15%-kal csökkent egy év alatt. Az LG Electronics Fehéráru Divíziójának működési eredménye 170 milliárd von volt, ami az árbevétel 10,2%-a.

A mobilkommunikációs részleg árbevétele egy év alatt 15,6%-kal 2,155 milliárd vonra nőtt, amelyből az import bevétel 333 milliárd, az export bevétel 1,822 milliárd von volt. A divízió működési eredménye 102 milliárd von volt, ami az árbevétel 4,7%-a. Csak a mobiltelefonok értékesítéséből származó árbevétel 18,8%-kal 1,873 milliárd vonra nőtt egy év alatt, ezzel eladott készülékek száma 11,1 millió darabra rúgott (27%-os növekedés).

A keresletben mutatkozó visszaesés miatt a CDMA telefonok értékesítéséből származó bevétel 39%-kal csökkent Koreában éves szinten, míg ebben a negyedévben, az előző év hasonló periódusához képest nőtt ez az összeg, ami főleg az mobilszámok hordozhatóságának köszönhető.

A CDMA telefonok eladásából származó bevétel 22%-kal nőtt a tengerentúli piacokon az előző évhez képest. A főbb piacokon bekövetkezett túltermelésnek köszönhetően 14%-kal csökkentek a szekvenciális bevételek. A GSM és WCDMA telefonok eladásából származó bevétel 70%-kal nőtt egy év alatt, míg 32%-ot csökkent negyedéves szinten az egy évvel korábbi negyedévhez képest. A kiszállított készülékek darabszáma sorozatosan csökkent a periodicitásnak köszönhetően, míg az K+F beruházások növelése és a gyártósorok fejlesztése miatt növekedtek a társaság költségei.

A digitális kijelzők divízió árbevétele egy év alatt 1,9%-kal, 1,253 milliárd vonra csökkent, amelyből az import bevétel 263 milliárd, az export bevétel 990 milliárd von volt. A digitális televíziók eladásából származó bevétel 25%-kal nőtt egy év alatt , ebből az eredményből a Plazma TV-k 82%-kal LCD TV-k 70%-kal vették ki részüket. A PDP modulok árbevétele 70%-kal, a kijelzők árbevétele 26%-kal nőtt éves szinten. A von erősségének köszönhetően 6%-kal csökkent, dollárban számolva azonban 8%-kal nőtt az import bevétel az egy évvel korábbi eredményhez képest. A divízió működési eredménye 17 milliárd von volt, amely az árbevétel 1,4%-a.

A digitális média divízió árbevétele egy év alatt 18,8%-kal, 846 milliárd vonra csökkent. A noteszgépek sikeres piacra dobásának köszönhetően drasztikusan megnőtt az import bevétel. A export bevételek a von erőssége és az árak csökkenése miatt csökkentek az előző évhez képest. A mindenre kiterjedő árzuhanásnak köszönhetően főleg az optikai adattárolók eladásából származó bevétel csökkent, nőtt viszont a DVD írók értékesítéséből befolyó összeg egy év alatt. A márkás laptopok erőteljes bevételeinek köszönhetően növekedett a PC-k import értékesítése, de az OEM üzletágban kisebb volt a cég bevétele. A divízió működési eredménye 23 milliárd von volt, ami az árbevétel 2,7%-a.

Az LG Electronics a jövőben a felső kategóriás termékeinek gyártására és a költségvetés megreformálására fog összpontosítani, hogy megoldást találjon az olyan külső tényezőkből eredő problémákra, mint a nyersanyag költségek növekedése, a kijelzők árának csökkenése, és a devizaárfolyam-ingadozás.

Kulcsszavak: +céginfo LG LG Electronics

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A tervezői gondolkodás eszközeivel alakítják a holnapot a Samsung és az EdisonKids kihívásának diákcsapatai

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 14:07

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05