Informatikai audit a BDO-tól

forrás Prim Online, 2005. április 27. 12:10
Megalakult a BDO Kontroll leányvállalata, a BDO IT Biztonsági Tanácsadó Kft., mely Magyarországon független szakértőként, a 100 országban jelenlévő BDO hálózat tagjaként foglalkozik informatikai rendszerek auditálásával és biztonsági tanácsadással.

A mai napon ünnepélyes keretek közt jelentették be a BDO Magyarország és három magánszemély tulajdonában álló BDO IT Kft. megalakulását. A megnyitón jelen voltak a tulajdonosok, a megalakult cég munkatársai és leendő ügyfelei.

A BDO a jövőben a pénzügyi területtől elkülönítve kívánja működtetni az informatikai audit szakterületet azért, hogy az IT audit és biztonsági tanácsadás iránt megnövekedett igényeket hatékonyabb formában szolgálhassa ki.

A BDO IT létrejöttének jelentősége, hogy a szolgáltatásaik a közepes méretű cégek számára is elérhetőek, a "4 NAGY" könyvvizsgáló cégnél megszokott minőségben. Az outsourcing megoldáshoz hasonló konstrukcióban a vállalatok teljes adat-, információ és vagyonvédelemének vizsgálata, auditja és ehhez kapcsolódó tanácsadás költséghatékony formában megoldható.

A BDO IT a BDO világméretű hálózatában felhalmozott tapasztalatokat és a kooperációs lehetőségeket kihasználva, a céloknak és igényeknek megfelelően, az ismert COBIT, BS 7799, SAS 70, CC szabványokkal és módszertanokkal dolgozik.

Kulcsszavak: audit

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14