Új, mobil gépekbe szánt Radeont jelentett be az ATI

Kiss Ádám Zoltán, 2005. június 7. 22:10
Az ATI mindig is nagy figyelmet szánt a laptopokba és egyéb hordozható eszközökbe szánt grafikai megoldásoknak, most a jelenlegi X700-as utódját, az X800 XT-t jelentették be.
A noteszgépek eladásai igen jelentős ütemben emelkedtek az elmúlt években, mivel az asztali gépekhez hasonló teljesítményt képesek nyújtani, hordozható formában. Új trend, hogy sokan otthonra is ilyen megoldást választanak, mivel így nem kell a külön komponensek kiválasztásán gondolkodniuk, és a kijelző mérete sem jelent gondot, ráadásul az egész gép pillanatok alatt elpakolható, ha szükség lenne rá, de kinyitott állapotban is csak egy PC-s konfiguráció töredék helyét foglalja el, és akkor még nem is beszéltünk az egységes garanciáról. Az ATI igen komoly figyelmet szánt mindig is ennek a piaci szegmensnek, és a Mobility Radeon X800 XT célja már valóban az, hogy felvegye a versenyt az asztali gépekben található versenytársaival.

Az X800 XT 16 futószalaggal rendelkezik, 256 bites memória-interfésszel szállítják, és már a GGDR3-as memóriákat is támogatja. Az egyedi, illetve játékosok számára dolgozó cégek már le is csaptak a termékre, így az új modell nemsokára megjelenik az Alienware, a Rock, a Eurocom, a VoodooPC, a HyperSonic, a Pro-Star, a Velocity Micro és a Sager laptopjaiban.

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36