Arculatváltás: BankNet helyett 3C Hungary

Kovács Attila, 2005. június 9. 08:55
Az angliai központú Consolidated Communications Corporation (3C Plc), amely orosz és közép-európai telekommunikációs és internetszolgáltató vállalat, a vállalatcsoport egészét érintő radikális változtatásokat jelentett ma be.

A londoni központú világcég amerikai, brit, magyar és orosz leányvállalatai mostantól 3C néven jelennek meg. Első lépésként az anyavállalatnál és a csoport egyik tagjánál történtek változtatások a menedzsmentben. A 3C cégcsoport elnök-vezérigazgatója Graham Pollard, a magyarországi leánycég - a 3C Hungary - vezetőjévé azt a 35 éves Stefan Tsvetkovot választották, aki előzőleg az AT&T kelet-közép-európai és oroszországi, illetve magyarországi vállalatainál ért el sikereket. A szakember vezetésével megújuló 3C Hungary új piaci részesedést kíván elérni a nagy változások előtt álló magyarországi telekommunikációs piacon, amelyet egyrészt meglévő szolgáltatásai továbbfejlesztésével és vonzóbbá tételével, másrészt új szolgáltatások bevezetésével szeretné megvalósítani. A cégcsoport a 3C Hungaryt a régió zászlóshajójának tekinti. A csoport a magyarországi bevezetés után a közép-európai régió más országaiban is piacokat kíván szerezni.

A 3C Hungary 14 éve van jelen a magyar kommunikációs piacon, ez idáig BankNet Kft. néven szolgálta ki kizárólag üzleti ügyfeleit. Tevékenységi területét adatszolgáltatás széles palettája alkotja. A 3C Hungary bérelt vonali, ADSL, illetve műholdas adatátviteli szolgáltatásokon túl speciális ügyféligények megoldására is szakosodott. A vállalat 2004. decemberében hosszabbította meg szerződését az Euronettel közel 300 pénzfelvevő automatájuk és a budapesti adatközpontjuk közötti műholdas adatforgalom lebonyolítására, valamint megtöbbszörözött kapacitással biztosíthatja a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága létesítményei közötti, műholdas hálózati adatforgalmat is. A 3C Hungary a BT Infonet magyarországi és bulgáriai képviselőjeként biztonságos magánhálózati szolgáltatásokat kínál a világ bármely országába. Két éve a BT Infonet egyike lett a SWIFT szolgáltatás nyújtására jogosult cégeknek, mely lehetőséget a 3C Hungary rendkívül sikeresen aknázott ki Magyarországon: mára a hazai bankok mintegy 85%-a 3C Hungary által üzemeltetett infrastruktúrán keresztül bonyolítja nemzetközi SWIFT-es adatforgalmát.
Kulcsszavak: BankNet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50