DynDNS: hatékonyabb és biztonságosabb beszélgetések VoIP-on keresztül

forrás Prim Online, 2005. augusztus 3. 12:20
Az IP technológiai korlátai sokszor nehézségeket okoznak a VoIP alkalmazásokaban. A DynDNS egy újabb megoldás, mely az eddigi korlátok közül egy újabbat dönt le.
A probléma a címzéssel kezdődik

A dinamikusan kiosztott címeket újra felhasználhatjuk, akárhányszor csak belépünk, illetve kilépünk a hálózatból. A dinamikus címekkel az a probléma, hogy megszakadhat a VoIP, hiszen a VoIP nem tudja megtartani a folyamatosan cserélődő címeket. A DynDNS.org olyan ingyenes internetalapú szolgáltatást tesz lehetővé, melynek segítségével a VoIP egy dinamikus címzést lehetővé tevő környezetben fog működni. A SmartNode használói egy könnyen megjegyezhető rövid felhasználói név segítsével regisztráltathatják be magukat a hálózatba és vehetik igénybe az ingyenes szolgáltatást. Minden alkalommal, amikor a felhasználó a hálózatba lép, a DynDNS rögzíti a felhasználó címét és összekapcsolja azt a felhasználónevével. A DynDNS segítségével a VoIP használói felhasználói név alapján kezdeményezhetnek hívásokat egymás felé.

A DynDNS és a SmartNode-ok

A DynDNS tanúsítvánnyal ellátott Patton SmartNode-ok csökkentik a költségeket, egyszerűbbé teszik az alkalmazást azok számára, akik kisméretű VoIP rendszereket alkalmaznak, mindemellett a szolgáltatás minősége bizonyítottan kiváló marad.

A DynDNS újítása azon alkalmazottak számára lehet hasznos,akik más telephelyen, illetve távmunkában dolgoznak. A Patton és a DynDNS.org egy olyan alkalmazást készítettek el, mely segítségével száműzhetik a gateway-eket és a szervereket a kisebb vállalatok VoIP rendszereiből.

Több telephelyes VoIP alkalmazás


Azok a vállalkozások, melyek 2 vagy több telephellyel rendelkeznek, nagymértékben csökkenthetik a telephelyek közötti telefonhívások díjait. Nincs más teendő, mint egy SmartNode-ot csatlakoztatni a telefonalközpontra, és a telefonbeszélgetések ezentúl a magán-internethálózaton vagy az interneten keresztül zajlanak majd. A DynDNS használatával már nincs szükség a drága H.323 gatewayek és bonyolult SIPserverek alkamazására, így egy könnyen kezelhető, megfizethető vállalati VoIP rendszerre tehetünk szert.

Otthoni VoIP alkalmazás

A SmartNode megnöveli a telefonalközpontok által nyújtott lehetőségeket és olyan sajátosságokkal is rendelkezik, melyek használatával a távmunkában dolgozók ingyenesen, az IP-alapú kommunikáció lehetőségeit kihasználva hívhatják fel a központot. A DynDNS felszámolja a konfigurálási problémákat vagy a havi költségeket, hiszen a szolgáltatás hasonlóan működik, mint a Vonage vagy a Skype.

Peer-to-Peer VoIP


Ebben az esetben az internetet használva ingyenes telefonhívásokat kezdeményezhetünk, hívhatjuk fel barátainkat és családtagjainkat otthonról vagy az irodából. A SmartNode-nak és a DynDNS-nek köszönhetően az ügyfelek hatékonyabban és biztonságosabban intézhetik telefonbeszélgetéseiket VoIP-on keresztül.

A SmartNode a DynDNS-el együtt felgyorsítják a VoIP terjedését, hiszen a hálózati adminisztrátorok számára lehetővé válik, hogy akár távolról ellenőrizzék és konfigurálják a dinamikusan címzett SmartNode-okat egy központból vagy akár utazás közben is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14