Norfolk városa az Avocent KVM over IP megoldását választotta

forrás Prim Online, 2005. augusztus 11. 14:51
A 241 ezer lakosú városban összesen 70 WAN hálózat működését kell felügyelni, amelyek 3 adatközpontban kapcsolódnak össze. Nagyon fontos minden nagy hálózat üzemeltetésében a biztonság, a folyamatos rendelkezésre állás a hét minden napján, a nap 24 órájában.
Bob Stone, a város hálózatának vezető rendszergazdája felismerte azt a tényt, hogy a növekvő rendszer biztonságának megőrzéséhez korszerűsítéseket kell eszközölni. A korábbi hálózatban analóg KVM switceket használtak a szerverpark menedzseléséhez. Az analóg KVM switchek használata limitációkkal járt, hiszen egy-egy hibajelenség orvoslásához a város egyik végéből a másikba kellett utazni, hiszen a problémát megoldani csak a helyszínen lehetett. Egy olyan megoldásra volt szükség, amely lehetővé teszi a központi menedzselhetőséget és felügyeletet. Az Avocent megoldásával a rendszergazdák akár otthonról is elérik a város szervereit, szükség esetén azonnali beavatkozást tesz lehetővé, és ehhez csak egy internetkapcsolatra van szükség.

Miután a központokban lecserélték a régi KVM switcheiket IP-alapú KVM switchekre, modernizálva a hálózatukat, költséghatékonyabb és problémamentesebb munka vált valóra a rendszergazdák számára, emellett a központok kábelezettsége is nagymértékben lecsökkent.

Első lépésben 6 Avocent DSR2010 KVM over IP switchet helyeztek üzembe, melyekhez egyenként 16 szervert lehet csatlakoztatni.A norfolki szerverparkban több Windows és Unix szerver, valamint néhány Linuxos alkalmazás, egy AS400-as minicomputer és egy IBM-es mainframe üzemel.

"Az Avocent megoldásával lehetővé válik számunkra, hogy nagymértékben csökkentsük a 70 szerverből álló szerverpark kábelezettségét, és nagyon gyors konzol nézetet tesz lehetővé a szerverekre a hálózaton keresztül" - nyilatkozta Stone. "A DSView menedzsment és autentikációs szoftver megadja azt a biztonságot, hogy tényleg csak az illetékes személy érhesse el az adott szervert."

Az Avocent termékeinek bevezetésével a város hálózatát felügyelő szakemberek élete boldogabb és vidámabb lett, nincs szükség központról központa járni problémák, mint szerver leállás, újraindítás esetében, elég néhány kattintás, és a rendszer ismét működik. Az egyik legfontosabb előnye ennek az alkalmazásnak, hogy anélkül lehet újraindítani, ki- és bekapcsolni a szervereket, hogy elvesztenénk fölöttük az irányítást.

" A KVM over IP megadja nekünk a lehetőséget, hogy sokkal gyorsabban reagáljunk a problémákra, és rendszereink magas rendelkezésre állása miatt ügyfeleink bizalma irántunk érezhetően erősödik."

sajtóanyag

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14