Új Nikon fényképezőgépek beépített WiFi-vel

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 3. 20:02
A Nikon bemutatta Coolpix P1 és P2 elnevezésű új digitális fényképezőgépeit, amelyek a cég szerint az első beépített WiFi kapcsolattal ellátott készülékek lesznek a piacon.
A fényképezőgépekről közvetlenül lehet majd képeket átvinni a PictBridge technológiával rendelkező PC-kre és nyomtatókra 802.11b/g vezeték nélküli szélessávú kapcsolat segítségével. A legtöbb vezeték nélküli képátvitelre képes készülék Bluetooth megoldással rendelkezik, habár a Kodak például az idén forgalomba hozott egy EasyShare-One nevű modellt, amely választható tartozékként WiFi kártyával együtt is megvásárolható. A 8 megapixeles Coolpix P1 és az 5 megapixeles Coolpix P2 9,1x6,1x3,8 cm-es méretű és 170 gramm tömegű. A fényképezőgépek 2,5"-es LCD kijelzővel vannak ellátva és 30 képkocka/másodperces mozgóképrögzítést is lehetővé tesznek hétféle választható üzemmódban (ebből hatban hanggal együtt is). A két modell szeptember 15-től lesz kapható az Egyesült Államokban: a P1 549,95, a p2 pedig 399,95 dollárba fog kerülni.

A New York Times-ben megjelent egy ismertetés a Coolpix P1-ről és P2-ről, amelyben a szerző a technológia előnyeinek elismerése mellett kritikával illeti a használat bonyolultságát. David Pogue azt írja, hogy a készülékek WiFi révén történő csatlakoztatása csak azután lehetséges, ha a felhasználók előbb a megfelelő szoftvert telepítik a számítógépükre, majd pedig USB kábeles összeköttetés létesítésével egy saját felhasználói profilt hoznak létre a fényképezőgéphez. A szerző szerint a procedúra túlságosan bonyolult és tele van műszaki zsargonnal, holott egyes más hordozható eszközök, például laptopok és kézi számítógépek képesek automatikusan észlelni a vezeték nélküli hálózatokat, és csatlakozni is tudnak rájuk különösebb felhasználói közreműködés nélkül.
Kulcsszavak: kamera Nikon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36