USB eszköz PC-n való tévénézéshez

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 19. 20:57
A német TerraTec Electronic nevű cég egy olyan USB kulcsot fejlesztett ki, amelynek segítségével a felhasználók analóg vagy DVB-T tv-adásokat nézhetnek tv tuner kártyával nem rendelkező asztali PC-jükön és laptopjukon.
A „Cinergy Hybrid T USB XS” elnevezésű készülék csak külsejében, illetve csatlakozójának szabvány formátumával hasonlít egy szokványos USB eszközre, belsejében azonban a flashmemória helyett analóg és digitális televíziós adások vételére alkalmas hardver van elhelyezve. A funkcióiban a tv tuner kártyákkal gyakorlatilag megegyező kisméretű szerkezettel a hagyományos, rádiófrekvencián sugárzott csatornákat is fogni lehet, így segítségével ezeket a vételi körzeten belül bárhol nézhetjük laptopunkon. Ugyanez igaz az éterből érkező digitális jelekre, míg otthon a megfelelő tartozék adapterrel a kábeltelevíziós kimenetre csatlakozva lehet számtalan műsort PC-n nézni a Cinergy XS révén. Az adások vétele mellett az USB eszköz a műsorok MPEG2 formátumú rögzítését is lehetővé teszi, emellett pedig támogatja az EPG (elektronikus programajánló), a TimeShifting (felvétel közbeni visszanézés), a videotext, a video importáló és a CD/DVD író funkciókat is.

A Sinergy XS-hez tartozékként jár egy 30 cm-es USB 2.0 bővítő kábel, egy antenna-adapter kábel, egy kép- és hangbemeneti elosztókábel, egy infravörös távirányító, egy mágneses antenna és egy kezelési útmutatót és szoftvereket is tartalmazó telepítő CD-ROM. Az USB eszköz 129 euróért megrendelhető a gyártó http://www.terratec.net/ weboldalán.

Kulcsszavak: multimédia televízió TV USB

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50