Többfunkciós behatolás-gátló rendszer a 3Com-tól

forrás Prim Online, 2005. november 14. 18:24
A 3Com részlegeként a behatolást megelőző rendszerek terén világelső TippingPoint ma bemutatta a TippingPoint X505 termékét, az első IPS-alapú integrált biztonsági rendszert. A TippingPoint X505 egy rendszerben ötvözi a tűzfalat, az IPSec alapú virtuális magánhálózat kezelést, a sávszélesség mendzsmentet lehetővé tevő technológiát a webes tartalomszűréssel és a dinamikus útválasztással. Az új rendszer kielégíti a megelőző, automatikus és dinamikus védelem iránti igényt, amely a tűzfalakból eddig hiányzott.
A technika fejlődésével a vállalatoknak egyre nagyobb szükségük van a hálózatot intelligensen felügyelő integrált biztonsági rendszerekre. A TippingPoint X505 pontosan ezt a célt szolgálja: kivédi a támadásokat, szabályozza az adatforgalmat, így a valóban fontos adatok elsőbbséget élveznek, legyen szó akár hang-, adat- vagy videokapcsolatról. Korábban ennek megvalósítása több eszköz telepítését is igényelte, melyek felügyelete bonyolult és költséges lehetett. A TippingPoint X505 kínálja az első integrált vállalati megoldást, jelentősen csökkentve a felügyeleti, anyagi és adminisztratív terheket. Mindezeken felül ára is kedvező, így a legjobb biztonsági berendezés a kisebb vállalkozások és kirendeltségek számára is elérhetővé válik.

A termék alapjául a TippingPoint díjnyertes behatolást megelőző technológiája hatékony védelmet nyújt számos vírus, féreg-, kém- és trójai program, DoS (szolgáltatás-megtagadás)-támadás, az adathalászat, valamint a VoIP veszélyei ellen. A TippingPoint X505 mindezek mellett abban is egyedülálló a piacon, hogy a TippingPoint Digital Vaccine® (digitális védőoltás) szolgáltatásnak hála a legfrissebb védelemmel képes elhárítani a veszélyeket. Ez a szolgáltatás védi az összes TrippingPoint berendezést.

A TippingPoint X505 biztonságosabbá, hatékonyabbá és eredményesebbé teszi a vállalkozásokat, hiszen a támadások kivédésén túl a nemkívánt adatforgalom korlátozásával is növeli a rendelkezésre álló sávszélességet. A fájlmegosztó (Peer to peer) alkalmazások tiltásával vagy azok sávszélesség korlátozásával, az üzleti adatforgalom számára biztosítja a szükséges sávszélességet, elősegíti az erőforrások jobb elosztását, s így a jobb minőségű hang- vagy adatkapcsolatot. Mind a kifelé, mind pedig a befelé irányuló adatforgalom korlátozására irányelvek szabhatók meg. A webes tartalomszűréssel pedig javíthatja alkalmazottai teljesítményét. Korlátozhatja a nem munkához kapcsolódó oldalak letöltését és a sértő, illegális lapokat is.

Az X505 egyik legnagyobb előnye, hogy a fent említett funkciók kombinálhatóak. Az IPS és a forgalom korlátozása például IPSec VPN kapcsolaton is alkalmazható, így a vállalati irodák között a hangkapcsolat titkosítása és priorizálása alatt hatékonyan kivédhető a féregprogramok terjedése is.

A TippingPoint X505 decembertől lesz kapható világszerte.

További információkért látogassa meg a következő honlapot
Kulcsszavak: hálózat security 3Com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05