Az Intel 50 millió dolláros kockázati tőke alapot hozott létre

forrás Prim Online, 2005. november 16. 14:33
Az Intel bejelentette, hogy egy 50 millió dolláros kockázati tőke alapot hozott létre, amely a technológiai vállalatok hardver, szoftver és szolgáltatás fejlesztését segíti a közel-keleti régióban és Törökországban.
Craig Barrett, a vállalat elnökének a régióban töltött egy hetes látogatása során tett bejelentése egyike az Intel széleskörű régiós tevékenységeiről szóló eseményeinek. Az Intel Capital az Intel kockázati tőke beruházási programja, amely hardver, szoftver és szolgáltató cégekbe invesztál, többek között számítástechnikával, hálózatépítéssel és vezeték nélküli kommunikációval foglalkozó vállalatokba. 1991 óta az Intel Capital 4 milliárd dollár értékű beruházást vitt véghez a világ több mint harminc országában, megközelítőleg 1000 vállalatot érintően.

Az alap olyan vállalatokba fog invesztálni, amelyek jól kiegészítik az Intel technológia és platform kezdeményezéseit, tovább erősítik az IT szektort a régióban, valamint tovább bővítik az Internet lefedettséget a térségben. Ezzel az alappal az Intel Capital a hardver, a szolgáltatások (többek között a szélessávú és mobil vezeték nélküli megoldások, mint például a WiMAX technológia), helyi tartalomfejlesztők és szolgáltatók, a digitális egészségügy megoldásai, más számítástechnikai szolgáltatások és szoftver megoldások fejlődését kívánja segíteni. 
Kulcsszavak: +céginfo Intel

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A mesterséges intelligencia segítségével bárki berendezheti otthonát a kiterjesztett valóságban

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 15:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 14:23

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36