P2P technológával értékesít filmeket a Warner Bros

Milkovits Gábor, 2006. január 31. 22:05
A Warner Bros filmstúdió szokatlan módon a P2P fájlmegosztó technológiát is felhasználva fog mozifilmeket értékesíteni Németországban, Ausztriában és Svájcban.
A lépéssel a stúdió éppen azt a technológiát igyekszik a maga javára felhasználni, amely ezidáig nagyban elősegítette a nem jogtiszta produkciók illegális internetes forgalmát. Kevin Tsujihara, a Warner Bros Home Entertainment Group elnöke a bejelentéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az online kalózkodás elleni harc leghatékonyabb eszközei a könnyen elérhető és használható legális alternatívák, így a P2P mindenképpen ideális megoldásnak tűnik. Az In2Movies elnevezésű szolgáltatás keretében a regisztrált felhasználók a központi szerverekről, illetve a P2P hálózatba tartozó otthoni gépekről egyaránt legálisan letölthetik majd a Warner filmjeit. Az illetékesek elmondása szerint a rendszerbe központilag beépített elemek gondoskodnak róla, hogy a hálózaton ne terjedhessenek illegális, nem jogtiszta tartalmak.

Tsujihara elmondta még, hogy a német nyelvű piacokat követően hónapokon belül máshol is elérhető lesz az In2Movies. Hozzátette, hogy csak Németországban 11,9 millió példányban töltöttek le illegálisan filmeket 2005 első felében. Az árakkal kapcsolatban egyelőre nem közöltek információt.
Kulcsszavak: Warner Bros film

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05