Négymagos Intel szerverlapka

Milkovits Gábor, 2006. február 13. 22:05
Az Intel hivatalosan bejelentette, hogy jövőre forgalomba hozza első négy processzormagot tartalmazó, egyelőre "Clovertown" kódnéven szereplő Xeon szerverlapkáját.
A processzorokból szerverenként kettő lesz beszerelve, ami azt jelenti, hogy a számítógépekben egyszerre nyolc mag dolgozik majd. Justin Rattner, az Intel főmérnöke szerint a Clovertown architektúra elméletben lehetővé teszi akár 32, vagy még több processzormag beépítését egyazon félvezető lapkába, így a technológia segítségével még egy jó ideig növelhető a processzorok adatfeldolgozó teljesítménye anélkül, hogy a magas energiafogyasztás miatti túlmelegedés veszélye fenyegetné a számítógépeket. A négy vagy több processzort magukba fogadó szerverekbe az Intel egy másik négymagos lapkát, a "Tigerton-t" szánja. A cég első négymagos projektje egyébként a "Whitefield processzor volt, ezt azonban tervezési hibák miatt le kellett fújni.

A sokmagos processzorok terén természetesen legalább olyan éles a verseny az Intel és az Advanced Micro Devices között, mint minden más területen. Így az már szinte magától értetődik, hogy az AMD első négymagos lapkája szintén valamikorra 2007-re várható.
Kulcsszavak: lapka Intel

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36