Siemens IMS és Sun UltraSPARC bejelentés a 3GSM-en

forrás Prim Online, 2006. február 18. 10:23
A héten tartott barcelonai 3GSM Világkongresszuson jelentették be, hogy a Siemens IMS (IP Multimedia Subsystem) kitűnő eredménnyel vizsgázott a GSM Association (GSMA) teszt-sorozatán: problémamentesen működött együtt más vezető mobilgyártók IMS-eivel.
Ezeken az  interoperabilitási teszteken  a szervezet különféle gyártók IMS-platformjainak együttműködését vizsgálja, reális körülmények között összehozva őket mobilhálózat-üzemeltetőkkel és GPRS-alapú roaming szolgáltatókkal. A Siemens, mint egyike azon kevés gyártónak, amelyek mind IMS infrastruktúrát, mind IMS szolgáltatásokat ajánlani tudnak, a tesztsorozat keretében olyan kísérletekben is részt vesz, melyek azt vizsgálják, hogy mennyire simán működnek különféle hálózati alkalmazások (pl. video sharing)  az infrastruktúra-határokon átnyúlva. A Siemens itt is jól vizsgázott. A GSMA tesztprojektjei a Session Initiation Protocol (SIP) –ra épülnek és vezető ázsiai, európai, valamint amerikai UMTS/GSM mobilhálózat-üzemeltetők laboratóriumaiban futnak.

A Sun Microsystems Barcelonában jjelentette be, hogy a CoolThreads technológiát használó  UltraSPARC T1 processzort az év során a hálózati berendezések szállítóinak és a szolgáltatóknak is fogja kínálni, az idén megjelenő Netra, Advanced Telecom Computer Architecture-alapú (ATCA, fejlett távközlési számítógép-architektúra), pengekiszolgálók és a szolgáltatói szintű, rackbe szerelhető szerverek formájában. A PICMG 3.x szabványon alapuló új, UltraSPARC T1 processzoros pengekiszolgáló jelentősen csökkenteni fogja a nagy kapacitású 3G hálózati infrastruktúrához és IP-szolgáltatási architektúrához szükséges pengekiszolgálók számát. Ez több millió dolláros megtakarítást eredményez a rendszer, az energia, a hűtés és az elhelyezés költségeit illetően, a szolgáltatók számára. Az új UltraSPARC T1 processzor ideális a távközlési pengearchitektúrák számára - ahol kevés hely jut az alaplapnak és a processzornak – és mivel a feldolgozási kapacitása minden eddigi ATCA pengekiszolgálóénál nagyobb, a hálózati berendezések szállítói és a szolgáltatók eddig elképzelhetetlen számú hívást illetve szolgáltatást tudnak majd vele kezelni. Ez az iparág legnagyobb sűrűségű ATCA pengekiszolgálója. 
Kulcsszavak: mobilszolg GSM Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05