Canon LaserBase MF8180C: Színes, többfunkciós lézer-alapú készülék

forrás Prim Online, 2006. február 22. 10:47
A Canon bejelentette az első Európában kapható színes LaserBase berendezés megjelenését. A LaserBase MF8180C színes lézernyomtatásra, másolásra, valamint színes szkennelésre képes, és nagysebességű faxkészülékként használható multifunkcionális asztali modell, amely a Canon vezető LaserBase terméksorába tartozik. A Canon On-Demand fixálási technológiával nagy nyomtatási sebességet és beépített hálózatkezelést kínáló MF8180C kényelmesen telepíthető és könnyen karbantartható, ezzel ideális választás az olyan kreatív irodai környezetekben, ahol robusztus, színes többfunkciós készülékre van szükség.
A LaserBase MF8180C jellemzői:

Színes, többfunkciós lézerberendezés, 2400 x 600 dpi-s kibővített lézernyomtatással
Fekete nyomtatás és másolás 19 lap/perc, színes 4 lap/perc sebességgel az On Demand fixálási technológia használatával
50 lapos automatikus dokumentumadagoló
Beépített Ethernet hálózati csatoló
250 lapos papíradagoló, 125 lapos többcélú tálca
Super G3 fax, 33,6 kbp sebességű modem 118 gyorshívással
1200 x 2400 dpi felbontású színes másolás.

Színes többfunkciós lézerberendezés


Az MF8180C a LaserBase terméksor első színes, többfunkciós berendezése, amely egy színes nyomtatót, másolót, szkennert és egy nagysebességű faxot egyesít egy robusztus és terheléstűrő készülékben. A színes nyomatok 2400 x 600 dpi kiterjesztett felbontással készülnek, a nyomtatáshoz, a másoláshoz és a faxok nyomtatásához cián, bíbor, sárga és fekete festékkazettát és egyetlen dobot használ a berendezés.

A hagyományos nyomtatókban a fixálóhengert olaj borítja, hogy a papír ne ragadjon rá a fixálási művelet során. A Canon az MF8180C-ben a saját fejlesztésű S Tonert használja, amely tökéletesen gömb alakú mikro-szemcsékkel dolgozik. Az S Tonernél mindegyik festékszemcse magja viaszt tartalmaz, így ennek használatával lehetőség nyílik az olajmentes fixálásra, mert a viasz a fixálás során kiszabadul és szétterül. Az eredmény egy olyan kimeneti kép, amely kiküszöböli a hagyományos festékkazettákkal készült képek csillogását.

A színes festékkazetták és a dob is kényelmesen cserélhető. A dob kicserélésével a berendezés lényegi elemeit is kicseréljük, így a nyomtató szinte olyan lesz, mintha új volna.

Sebesség a Canon nyomtatási technológiával

Az MF8180C nyomtatási sebessége bármilyen nyüzsgő hivatal vagy részleg igényeihez megfelel. Az egyszínű (fekete) nyomtatás és másolás sebessége 19 lap/perc, a színesé 4 lap/perc. A Canon Colour On-Demand fixálási technológia azonnal ráolvasztja a festékszemcséket a papírra, így a bemelegedéshez nincs szükség időre a készenléti módból való visszatéréskor, és ez nagymértékben felgyorsítja az első másolat vagy nyomtatott példány előállítását.

Hatékony dokumentumkezelés


Több dokumentum másolásakor, szkennelésekor vagy faxolásakor az MF8180C automatikus, 50 lapos dokumentumadagolója azt biztosítja, hogy a nagy iratkötegeket nem kell szétszedni a feldolgozáshoz. A berendezés egy 250 lapos papírkazettával és egy 125 oldalas többcélú tálcával is rendelkezik. Másfajta papírtípusokhoz és méretekhez ez utóbbit használva nem kell beleavatkozni a szokásos méretű papír adagolásába, így hatékonyabb lehet a működés.
Az MF8180C kitűnő hatékonyságú kazettákat használ: a színes festékkazettákkal 4000 oldal nyomtatható, a dob pedig 20 000 fekete, illetve 5000 színes oldalt képes nyomtatni (5 százalékos lefedettséget alapul véve).

Csatlakozás a hálózatra

A beépített hálózati csatolóval az MF8180C közvetlenül Ethernet-hálózatra csatlakoztatható és megosztott nyomtatóként használható, sőt a felhasználók elektronikus formában küldhetnek faxokat is gépükről. Mindezeken túl a felhasználók és a rendszergazdák a távoli felhasználói felület (Remote User Interface) szolgáltatás használatával egy böngészőablakban figyelhetik a berendezést. A rendszergazdák a szolgáltatás segítségével egy központi pontból elvégezhetik a berendezés beállítását is, illetve módosíthatják azokat.

Kiváló faxkészülék

Faxoláskor az MF8180C egy Super G3 modem használatával 33,6 kb/másodperces sebességgel továbbítja az adatokat, memóriájában 256 oldal tárolására képes. 18 egygombos és 100 kódolt gyorshívás segíti a munkát.

Minőségi szkennelés

Az MF8180C beépített szkennerének CCD-érzékelője kiváló minőségben olvassa be az üveglapra helyezett könyvek, újságok vagy akár háromdimenziós objektumok részleteit is. Optikai felbontása 1200 x 2400 dpi, a kiterjesztett felbontás azonban 9600 x 9600 dpi, amivel kitűnő eredmények érhetők el. Az információk a nagysebességű USB 2.0 csatlakozó segítségével gyorsan továbbíthatók a PC-re.

A LaserBase MF8180C a közeljövőben vásárolható meg a szaküzletekben.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Júniusban ismét NEXT 3D additív gyártás konferencia

2024-ben ismét rendkívül színes szakmai programmal és neves előadókkal tűzdelt nappal várja vendégeit a NEXT 3D konferencia. A 3D nyomtatók és 3D szkennerek bevált hazai alkalmazásaira fókuszáló NEXT 3D idén június 4-én kerül megrendezésre. A jegyek értékesítése április 8-án jelentős elővételi kedvezménnyel indult el, így az érdeklődőknek érdemes már most ellátogatni a next3d.hu-ra és lefoglalni helyüket a nemzetközi additív gyártástechnológiai konferenciasorozat hazai állomására.

2024. április 10. 11:40

Az LG új 4K okosmonitora beépítve kínálja a Netflixet, a Google Calendart és a Twitchet

Különleges kijelző érkezik hamarosan Magyarországra: a már most előrendelhető LG MyView* okosmonitort úgy tervezték meg, hogy elősegítse a produktivitást a munka során, miközben tulajdonképpen egyszerre tölti be egy televízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit. Aki most előrendeli az okosmonitort, 20% kedvezményt kap az LG webáruházában.

2024. április 2. 14:56

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09