MTA és T-Mobile: "Mobil Megértés" tanulmánykötet

Kovács Attila, 2006. február 22. 16:36
Február 22-én nemzetközi sajttájékoztató keretében ismertette a mobiltelefonok társadalmi hatásait vizsgáló kutatás újabb eredményét, a „Mobile Undersanding” (Mobilmegértés) című tanulmánykötetet a Magyar Tudományos Akadémia és a T-Mobile.

Az öt évre visszatekintő tudományos program újabb, immár kilencedik (közülük immár öt angol nyelvű) kötete a mobilitás és mobiltelefon pedagógiai vonatkozásait taglalja filozófiai szinten. A kötet legérdekesebb fejezetei (hol tartunk ma; a digitális szakladék mítosza; változ udvariassági szabályok, a mobiltelefon az uralkodó médium, gyermekkor új hangnemben, a társadalomtudományok átalakulása) magyar fordításban a Világosság folyóirat aktuális (2006/1.) számában olvashatók.

Nyíry Kristóf professzor azt is bejelentette, hogy idén két új témakörrel (a 3G első tapasztalatai és kilátásai; a telekommunikációs konvergencia, különös tekintettel a mobiltelefon és a szélessávú internetelérés interferenciáira) folytatódik a program. Az eredmények ősszel négy kötetben jelennek majd meg és a tervek szerint 2007-ben „A telekommunikációs konvergencia filozófiája felé” címmel újabb nemzetközi konferenciára kerül sor Budapesten.

Az oktatási intézményeken túl a nemzetközi színtéren is különleges vizsgálódás dokumentációját emellett a www.socialscience.t-mobile.hu internetes oldalon a téma iránt érdeklődők szintén megtekinthetik majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05