Németországban a zeneletöltések 10%-a mobilon történik

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 22. 20:08
Egyre több olyan német állampolgár van, akik telefonjuk segítségével töltik le maguknak kedvenc dallamaikat. Az elmúlt esztendőben az országban az összletöltések több mint 10%-a a mobilhálózatokon keresztül valósult meg - adta hírül a GFK piackutató intézet.
"2004-ben még csak kevesen vették igénybe ezeket a szolgáltatásokat. A növekedés annak köszönhető, hogy az új készülékek nagy részét a gyártók már felvértezik MP3-lejátszóval. A Music-Download egyre népszerűbb lesz majd a felhasználók körében, mivel a szolgáltatások ára is napról napra csökken"- nyilatkozta Ulrike Altig, a GFK Media Control részlegvezetője.

A BITKOM szakmai egyesület szakértői szerint ez év végéig Németországban a jelenlegi 2,3 millió felhasználóról 9 millióra ugrik majd az UMTS-mobilokkal rendelkezők száma, ami arra enged következtetni, hogy ezentúl még többen fognak majd készülékeik segítségével zenefájlokat letölteni.

A tanulmányból kiderül, hogy leginkább a fiatal korosztály részesíti előnyben a mobil-letöltést, akik körében a Sony Walkman-telefonja, a Nokia N90-ese és a Siemens S75-ös készülékei a legkedveltebbek. A gyártók is biztosak abban, hogy a jövőben még nagyobb lesz a kereslet a letöltő-szolgáltatások iránt, ezért a zeneiparral együttműködve azon dolgoznak, hogy még több zeneletöltést- és lejátszást támogató készüléket hozzanak forgalomba.

Kulcsszavak: trend zene mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50