A mobil szélessáv új területekre tör be Európában

forrás Prim Online, 2006. február 25. 08:10
A 3 elnevezésű olasz és a Swisscom Mobile nevű svájci hálózatüzemeltető bejelentette az Ericsson kereskedelmi forgalomban lévő HSDPA-megoldásán alapuló, széles sávú, mobil termékválaszték bevezetésére irányuló terveit. A mobil szélessáv jelenleg új területekre tör be Európában. A hálózatüzemeltetők nagysebességű mobil szélessávot és új, továbbfejlesztett adatszolgáltatásokat kínálhatnak mind az egyéni, mind a vállalati felhasználók számára.
A 3 által megvalósított bevezetés Rómában, a Swisscom Mobile bejelentése, illetve a nagysebességű mobil szélessáv bevezetése a mobilkom austria által Bécsben a múlt hónap végén – ezek a legújabb példák arra, hogy a hálózatüzemeltetők éles üzembe helyezik szélessávú, mobil HSDPA-termékválasztékukat.

Carl-Henric Svanberg, az Ericsson vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy biztosíthatjuk korszerű HSDPA-technológiánkat a hálózatüzemeltetők számára. Az Ericsson ismét bebizonyította, hogy hatékony végfelhasználói termékválasztéka révén képes biztosítani a piaci vezető szerepet a hálózatüzemeltetőknek. 2006 során az Ericsson ügyfelei nagy számban telepítik majd a HSDPA-technológiát. Meggyőződésünk, hogy a mobil szélessáv, a továbbfejlesztett szolgáltatások és a valódi mobil iroda iránt jelenleg tapasztalható igények megalapozzák a HSDPA elterjedését Európában.”

A mobil szélessáv és az új adatátviteli szolgáltatások egyre fontosabb helyet töltenek be az európai hálózatüzemeltetők termékválasztékában, mind az egyéni, mind a vállalati ügyfelek szempontjából. A múlt héten Barcelonában megrendezett 3GSM Világkongresszuson a Telefónica és az Amena vállalat „nagyban” mutatta be szélessávú mobilhálózatának működését, lehetővé téve a látogatóknak, hogy kipróbálják a nagysebességű szélessávú mobilszolgáltatásokat mobilkörnyezetben.

Jelenleg több mint tíz, az Ericsson által szállított, kereskedelmi forgalomban lévő HSDPA-hardverre és -szoftverre épülő kereskedelmi HSDPA-telepítés van folyamatban Európa különböző országaiban. Ez a tény, valamint a nagyobb bitsebesség, a még fejlettebb szolgáltatások és a valódi mobil iroda lehetősége iránti igény megalapozza a HSDPA-technológia ez évi bevezetését Európában.

Az Ericsson HSDPA-megoldása az ADSL-éhoz hasonló sávszélességet biztosít, és akár 14,4 Mbps csúcsidejű letöltési sebességet is lehetővé tesz majd. A korszerű technológia több mint duplájára növeli a WCDMA-rendszer kapacitását, és jelentősen lerövidíti az interaktív szolgáltatások válaszidejét. Ezzel óriási mértékben javítja a szélessávú szolgáltatások használata közben szerzett végfelhasználói tapasztalatokat. Az Ericsson megoldásának köszönhetően a hálózatüzemeltetők a HSDPA-technológiát a jelenlegi WCDMA-vivőfrekvenciára telepíthetik, és folyamatos HSDPA-lefedettséget tehetnek lehetővé a teljes hálózaton.

PC-kártyák már kaphatók, a kézikészülékek pedig az év folyamán kerülnek az üzletekbe.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50