Tőzsdére viszi memóriaáramkör-gyártását az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2006. április 4. 10:18
A vártnál jobban alakult a Infineon félvezető áramkör gyártó második negyedévi eredménye a félvezető alkatrész piac fellendülésének és a dollár/euró árfolyam kedvező alakulásának köszönhetően. Mind a memóriaelem-gyártás, mind a logikai áramkör gyártás eredményesen teljesített a negyedév folyamán.
Wolfgang Ziebart vezérigazgató a Reuters hírügynökségnek egy félvezető ipari kiállítás- és vásáron adott nyilatkozatában úgy ítélte meg, hogy a március végén záró negyedév eredményét általában gyengítő szezonális tényezők kevésbé erőteljes hatást fejtettek ki a megszokottnál. Az Infineon részvényének árfolyama a hír hallatára visszanyerte a nyitás óta elszenvedett veszteségeket a frankfurti tőzsdén.

Az Infineon nem adott előrejelzést memória áramkör gyártó tevékenységnek eredményére a januári első negyedéves beszámoló alkalmából a DRAM memória árak meglepetésszerű zuhanása miatt. Az egyebek között autókhoz, telefonokhoz és smart kártyákhoz logikai áramköröket gyártó részlegénél pedig a szezonális tényezők miatt eredmény csökkenést, vagy annak stagnálását jelezte előre.

Ziebart szerint ezzel meg is érett az idő memória áramkör gyártó tevékenységének tőzsdei bevezetéséhez, amelynek érdekében május elsején "Qimonda" néven ki is szervezik a részleget az anyavállalatból. A májusban összeülő felügyelő bizottságnak még áldását kell adnia a kibocsátásra.

A Qimonda tőkeértéke legkevesebb 0,8-szorosa lesz a memóriagyártás tavalyi 2,83 milliárd eurós forgalmának, ami 40 százalékát adta az Infineon teljes árbevételének.

Az Infineon még nem hozta nyilvánosságra a Qimonda kibocsátási piacát, mindössze annyit közölt, hogy nem részesíti előnyben a német tőkepiacot. Az ügyhöz közelálló körök a Reuters hírügynökségnek annak a véleményüknek adtak hangot, hogy Ziebart az amerikai Nasdaq piacot tekinti a legmegfelelőbb a célra.
Kulcsszavak: memória +céginfo Infineon

Egy napra az anyukák vették át a vezető szerepet a Yettelnél

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 13:55

Az AI a technológia jövője, a HONOR pedig úttörő benne

A technológia világában mostanában szinte minden a mesterséges intelligenciáról (AI) szól, a hírek egy része pedig riasztó jelleggel csapódik le: sokan munkák elvesztését, emberek által végzett szakmák megszűnését látják benne. 

2024. május 4. 12:14

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

A világ top 50 EdTech vállalata között a Xeropan

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

2024. május 3. 21:17

Az AI a technológia jövője, a HONOR pedig úttörő benne

A technológia világában mostanában szinte minden a mesterséges intelligenciáról (AI) szól, a hírek egy része pedig riasztó jelleggel csapódik le: sokan munkák elvesztését, emberek által végzett szakmák megszűnését látják benne. 

2024. május 3. 20:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55