Az ATEN teljesíti az európai WEEE irányelv környezetvédelmi előírásait

forrás Prim Online, 2006. április 5. 10:42
Az ATEN International Co. Ltd., a progresszív csatlakoztatási megoldások tervezője, gyártója és forgalmazója, a mai napon bejelentette, hogy teljesíti az Elektromos és Elektronikai Berendezések Hulladékaira (WEEE) vonatkozó németországi irányelv előírásait. A németországi országos nyilvántartás (EAR) szerint az ATEN egyike azoknak a globális gyártóknak mindössze 10%-át kitevő vállalatoknak, amelyek teljesítették a WEEE regisztráció feltételeit. Ez a regisztráció ékesen szemlélteti, hogy az ATEN szilárdan elkötelezte magát a környezetvédelem mellett és a vezető globális vállalatok közül a környezetvédelem élharcosai közé tartozik. Ami a jövőt illeti, az ATEN célja, hogy az EU más tagállamaiban is elnyerje a WEEE regisztrációt, segítve a globális környezet megőrzését és védelmét.
Az EU célja, a környezetvédelmi törekvések támogatása a jogrendszer révén. A környezeti hulladékok problémájának kezelésére az EU 2002 októberében vezette be a WEEE irányelvet. A WEEE irányelv, amely az Európai Gazdasági Közösség alapító szerződésének 174. cikkelyén alapszik, a környezeti hulladékok problémájával foglalkozik, a hulladékok megelőzésre, újrahasznosítására és a biztonságára fektetve a hangsúlyt. A gyártó, illetve újrahasznosító vállalatoknak megfelelően kell kezelniük az elektronikai hulladékokat; ezen kívül, a gyártók kötelesek saját termékeiket újrahasznosítani, valamint vállalni WEEE újrahasznosítási díj kifizetését azon háztartások számára, amelyek a gyártók termékeinek újrahasznosítását önállóan végzik.

"Tajvan jelentős szerepet játszik a globális informatikai iparban, azonban még mindig gyerekcipőben járunk az elektronikus hulladék újrahasznosítása és kezelése terén," mondta Kevin Chen, az ATEN elnöke. "Az elektronikus hulladék fontos kérdés az ATEN számára. Az a tény, hogy teljesítjük Németország WEEE irányelvét, nem csak az ATEN vezető szerepét bizonyítja a környezetvédelem terén, hanem egyúttal kifejezi abbéli reményünket is, hogy ösztönözhetjük a tajvani informatikai ipart a globális környezetvédelemben való részvételre."

Az ATEN egyike Tajvan azon kevés vállalatainak, amelyek - a világ vezető informatikai vállalataival összhangban - tesznek is valamit a környezetvédelem terén. A globális informatikai ipar gyors fejlődésével párhuzamosan megnőtt a termékek által okozott környezeti szennyeződés is. Tajvan informatikai ipara még csak kezdeti lépéseket tette az elektronikus hulladékok csökkentésére, újrahasznosítására és biztonságos kezelésére irányuló intézkedéseknek terén. Az ATEN preventív magatartást tanúsít a környezetvédelmi probléma kezelésében, világszerte megelőző intézkedéseket hozva az elektronikai hulladék felhalmozódásának megakadályozására. A németországi WEEE regisztráció csak az első lépés az ATEN számára azon az úton, hogy tudatosítsa a környezetvédelem fontosságát a tajvani informatikai iparban. Az ATEN más EU tagállamokban is meg kívánja szerezni a WEEE regisztrációt, hozzájárulva a globális környezetvédelemhez és - felelősségteljes vállalati polgárhoz illően - vezető szerepet vállalva ezen a téren.

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38