Regionális főszerepben az SAP Hungary

Magyarországra került a visegrádi négyekből álló régió kkv-feladatainak irányítása

forrás Prim Online, 2006. május 18. 12:55
Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy 2006. április 1-től hivatalosan is Magyarországról irányítják az SAP négy visegrádi államot, azaz Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot magába foglaló, ún. CE4 régiója kis- és középvállalati tevékenységét. Ennek keretében az SAP Hungary kereskedelmi igazgatóját, Veres Zsoltot regionális kis- és középvállalati értékesítési igazgatóvá, Kelemen Róbertet, az SAP Hungary eddigi  kis- és középvállalati értékesítési igazgatóját pedig a partnerhálózatért felelős regionális vezetővé nevezték ki.
A globális struktúra- átalakítással összhangban az SAP többdimenziós mátrix szervezetet alakít ki a közép - kelet-európai régiójában is. Az átszervezés hátterében az a felismerés áll, hogy a közép-európai országok, illetve az egyes vállalati területek földrajzi és történelmi okoknál fogva hasonló fejlődési utat jártak be, és ily módon hasonló problémákkal néznek szembe. Így a visegrádi országok esetében is számos szinergia fedezhető fel, amelyek jobb kiaknázására egy regionális szinten szerveződött egység létrehozása nyújtja a legkedvezőbb lehetőséget. Az új struktúrában 2006. április 1-jétől egy-egy helyi vezető több országra kiterjedően felel az adott tevékenységi területért, s regionális irányítóként felügyeli az üzleti célok elérését. Az átszervezés fő célja a hatékonyság javítása, valamint az egyes országokban meglévő iparági, ágazati tudás megosztása és hasznosítása.

Az SAP Hungary vezetői a most kialakított struktúrában a kis- és középvállalati területen kaptak menedzsment feladatokat. Mivel az SAP globális stratégiájában ma a kkv-szektor elsődleges fontossággal bír, így ez a döntés az SAP magyarországi leányvállalatának ezen a területen elért eredményeinek elismerését jelzi. Új pozíciójában Veres Zsolt és Kelemen Róbert nem csupán a Magyarországon már bevált gyakorlatokat ismertethetik meg a visegrádi régió országaival, hanem felügyelvén az ottani tevékenységeket, kampányokat, azok eredményeit megoszthatják a régió egyéb országaival, köztük hazánkkal is.

Veres Zsolt szerint, aki 2003 óta az SAP  Hungary Kft. értékesítési igazgatója, „az SAP Magyarországon nagy utat tett meg addig, hogy mára ne csupán a nagyvállalatok szoftverszállítójaként tekintsenek rá, hanem a kkv- szektorban is egyre tágabb körben használják termékeinket. Elért sikereinket a piac a kkv- ügyfelek egyre növekvő számával honorálja, míg az SAP részéről a legkitüntetőbb elismerés, hogy innen irányíthatjuk a régió kis- és középvállalati tevékenységét” – nyilatkozta.

Az SAP a kkv-szektorral értékesítési partnereken keresztül áll kapcsolatban, így a partnerhálózat kezelése a kis- és középvállalati üzletág integráns részét képezi. Ennek jegyében a partnerkapcsolatok kezelése is hazánk feladatává vált. „Magyarországon számos olyan tapasztalatra tettünk szert a partnerhálózat kiépítésében, valamint annak folyamatos bővítésében, amely a régió többi országa számára is hasznos lehet. A tapasztalatok, ötletek, sikeresen végrehajtott projektekre vonatkozó ismeretek egymás között történő megosztása előnyére válik mind a magyar, mind pedig a cseh, a szlovák és a lengyel SAP és partnerei számára is” – mondta el Kelemen Róbert, az SAP CE4 régiójának partnerkapcsolatokért felelős regionális vezetője.

Kulcsszavak: +céginfo SAP-hu

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38