Az Állami Nyomda az első magyar Elektronikus Termékkód szolgáltatók között

forrás Prim Online, 2006. május 24. 12:15
Az Állami Nyomda Nyrt., kiegészítve komplex RFID megoldásait, Magyarországon az elsők között csatlakozott EPC (Elektronikus Termékkód) szolgáltatóként az EPCglobal nemzetközi szervezethez.
Az EPCglobal felel az RFID azonosítókban használt elektronikus sorszámokért és a szabványstruktúra fejlesztésért, ami nemzetközileg is lehetővé teszi a termékszintű azonosítást és követést. Az Állami Nyomda - mint hivatalos EPCglobal Szolgáltató - jogosult és készen áll az egyedi sorszámok létrehozására és az RFID alapú azonosítókba történő kódolására.

Az Állami Nyomda a közelmúltban mutatta be második generációs, nagy sebességű logisztikai felhasználásra optimalizált RFID megoldását. A rendszer az EPCglobal számozási szabványára épül, alkalmazva a második generáció nyújtotta előnyöket. - nyilatkozta Rácz László RFID tanácsadó. A tesztrendszer ultra-magas frekvencián működik (868 Mhz), passzív azonosítókat használ. A raklapon lévő dobozok és ládák mindegyikét egyedi RFID címkével látják el, amelyeket az adatgyűjtő kapu a raklap áthaladásakor egyszerre olvas le. Az EPC szolgáltatáson, vagyis az EPCglobal által kiadott EPC menedzserszámok egyedi elektronikus sorszámmá történő képzésén és kódolásán kívül, az Állami Nyomda vállalja a rendszer telepítését, informatikai illesztését és az azonosító matricák nyomtatását is. A bemutatott megoldás olyan nagy áruházláncoknál alkalmazott technológiával kompatíbilis, mint a Walmart, Metro vagy a Tesco.
Kulcsszavak: RFID Állami Nyomda Rt

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59