Kapcsold ki és gondolkodj

forrás Prim Online, 2006. június 21. 12:06
A Ricoh Hungary csatlakozik a Ricoh Co. Ltd. és a Ricoh Europe B.V. által meghirdetett "Global Eco Action Day" nevű kezdeményezéshez, melynek mottója, "Kapcsold ki és gondolkodj".
Június 21-én reggel kilenc órától június 22-én reggel kilenc óráig a Ricoh csoport cégeinek minden alkalmazottja részt vesz a belső, energiatakarékosságra buzdító programban, ezzel is támogatva a Ricoh környezetvédelmi politikáját.

A "Kapcsold ki és gondolkodj" egy világméretű, az alkalmazottak körében meghirdetett környezettudatossági program, amely minden évben arra ösztönzi a dolgozókat, hogy átgondolják, milyen módon csökkenthetik energiafogyasztásukat. A program legfőbb üzenete, hogy ezen a napon az alkalmazottak gondolkodjanak el a környezet védelmén, és kapcsoljanak ki minden elektronikus eszközt, melyre nincs feltétlenül szükségük. A Ricoh úgy döntött, hogy az első Ricoh Globális Öko-Nap a nyári napéjegyenlőség napján, azaz június 21-én legyen.

"Bár az egyéni, energiatakarékosságot elősegítő cselekedetek hatása csekély, de ha a Ricoh csoport mind a 76 100 alkalmazottja egyesíti erejét, akkor számottevő eredmények születhetnek és ezek az eredmények tovább népszerűsíthetik a környezettudatos gondolkodást" - nyilatkozta Masamichi Oishi a Ricoh Europe B.V. Környezetvédelmi Irodájának Assistant General Manager-e.

A Ricoh Globális Öko-Napon 347 vállalat vesz részt világszerte. A világítás és a nem használt elektromos berendezések lekapcsolása a nap folyamán az egyik konkrét megnyilvánulása eme eseménynek, az összes Ricoh fényreklám lekapcsolása mellett. A Ricoh Hungary a Ricoh környezeti tudatosságát hangsúlyozó filmvetítés mellett a cég dolgozóinak gyermekei körében környezetvédelmi témában rajzversenyt hirdet.

A környezettudatosság nagyon fontos a Ricoh számára, hiszen a Ricoh csoport minden tagja rendelkezik az ISO 14000 környezetvédelmi szabvánnyal. A Ricoh mind a kutatás-fejlesztésnél, mind pedig a gyártásnál nagy figyelmet fordít a környezeti hatásokra. Ezen felül a cég több környezetvédelmi díjjal is büszkélkedhet, mint például a WEC környezetvédelmi teljesítményéért kapott aranyérmével, valamint a Ricoh volt az első japán cég, amely aláírta az "emission55" egyezményt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50