Siemens: sikerek Thaiföldön, Afganisztánban, Szaúd-Arábiában

Kovács Attila, 2006. augusztus 19. 12:44
A thaiföldi fővárosban, Bankokban található adóhatóság, a Revenue Department a Siemens Communications ágazatát bízta meg egy ügyfélkapcsolati informatikai megoldás szállításával és telepítésével.

A HiPath ProCenter, a HiPath 4000 kommunikációs platform bázisán fogja a hivatal és az adófizetők közötti kommunikációt megvalósítani, a kapcsolódó szervizszerződés pedig garantálja az új funkcionalitás magas szintű rendelkezésre állását. A hatóság munkatársai a jövőben  fontos alkalmazások segítségével hatékonyabban tudják az ország polgáraival a kommunikációs kapcsolatokat alakítani: CRM (Customer Relationship Management – ügyfélkapcsolat-mendezsment) eszközök révén „időben” megkapják a telefonáló ügyfélre vonatkozó információkat; az ún. Automatic Call Distributor-ok (ACD – automatikus híváselosztók) csökkentik a várakozási időket, és segítenek abban, hogy a hívó fél gyorsan megtalálja  a megfelelő ügyintézőt. Interaktív „válaszológépek” és rögzítők biztosítják, hogy hívások ne „vesszenek el” foglaltság esetén, és tehermentesítik az ügyintézőket. A hívók kérdéseinek kompetens megválaszolásában egy integrált tudásbázis-menedzsment rendszer segít, amelynek része a gyakori kérdések (FAQ) adatbankja is. Az új call center 1500 bejövő vonalat és 50 ügynököt fog 2006. októberétől kiszolgálni.

A New York székhelyű Telephone Systems International Ltd. (TSI) a Siemens kommunikációs ágazatát bízta meg, hogy a TSI 80%-os tulajdonában lévő Afghan Wireless Communication Company (AWCC) számára egy UMTS-hálózatot hozzon létre Kabulban. A 3G-technika mellett a Siemens 2G eszközöket is szállít az afgán mobilhálózat-üzemeltetőnek. Jelenleg az országban másfél millió mobil-előfizető van, ami 4%-os telítettségnek felel meg. Az AWCC volt Afganisztán első GSM-üzemeltetője, és az első UMTS-licenc tulajdonosa is.

A Siemens Com UMTS-technológiával fejlesztette tovább a Saudi Telecom mobilhálózatát, Szaúd-Arábia északi részén. A közeljövőben az ország többi része is kap UMTS-technikát, valamint az adatintenzív szolgáltatásokhoz – mint pl. video streaming és internetletöltés –  való hozzáférést. A Saudi Telecom volt az első kereskedelmi GSM-üzemeltető az országban. A Siemens-technológia tesztelésének kedvező tapasztalatait követően került sor az országos 3G hálózat megrendelésére.
Kulcsszavak: Siemens

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52