Az EMI előre feltöltött videoklipeket szállít a Microsoft Zune lejátszóhoz

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 19. 19:47
Az EMI lemezkiadó bejelentette, megállapodást kötött a Microsofttal arról, hogy a készülékre előre feltöltött videoklipeket biztosít a még az idén piacra kerülő Zune hordozható lejátszóhoz.
A hír a leendő vásárlók számára megnyugtatóan cáfolja azokat a nemrégiben napvilágot látott híreszteléseket, amelyek szerint a Zune elérhető tartalmak híján videolejátszási funkció nélkül kerülhet az év vége felé a boltokba. A lemezkiadók közül többen már kipróbálhatták a készülék prototípusát, és annak tartalmak cseréjét lehetővé tevő WiFi alkalmazása úgy tűnik, hogy elnyerte a tetszésüket. Jeff Kempler, az EMI-hoz tartozó Virgin Records America alelnöke a Reuters-nek elmondta, hogy az eddigi legfontosabb partnernek számító Apple mellett szívesen működnek együtt minden megalapozott háttérrel bíró új szereplővel a digitális zenepiacon.

A feltöltött videoklipek között lesz Jared Leto 30 Seconds To Mars nevű együttesének, illetve a Hot Chip elektronikus popot játszó bandának több száma. Kempler elmondta, hogy a piaci premierkor valószínűleg más kiadókhoz tartozó zenekarok klipjei is megtalálhatók lesznek a Zune-on, magával a lejátszóval kapcsolatban azonban a Microsoft által megkívánt titoktartás miatt nem nyilatkozott.
Kulcsszavak: Microsoft mobil zene EMI

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50