Ultra-kompakt Plextor külső DVD-író

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 27. 17:45
A Plextor egy olyan ultra-kompakt külső DVD-írót mutatott be, amely a cég szerint a világ legkisebb ilyen terméke, és valóban alig nagyobb magánál az optikai lemeznél.
A kifejezetten noteszgépekhez szánt PX-608CU az összes írható és újraírható DVD formátumot támogatja, beleértve a kétrétegűeket is. Írási sebessége négyszeres vagy nyolcszoros, CD-R/RW lemezeket pedig szintén tud írni, 24-szeres maximális sebességgel. A 2 MB gyorsítótárral rendelkező eszköz esetében azonban elsősorban mindenképpen a rendkívüli hordozhatóságot érdemes kiemelni: a Plextor legújabb külső DVD írója mindössze 1,6 cm magas (vagy vastag), oldalirányban gyakorlatilag csak a kört csonka négyzetté kiegészítő három sarok terjed túl a DVD lemez méretén, mindehhez pedig csupán 250 grammos tömeg társul. A kompakt, discman-hez hasonló módon felfelé nyíló készülék USB 2.0 porttal csatlakoztatható a PC-hez, ahonnan fel is veszi a működéséhez szükséges energiát, így nem kell hozzá külön hálózati kábel.

A Plextor az írónak egy belső, ATAPI-kapcsolt verzióját is elkészítette, PX-608AL néven. Ez utóbbi szintén noteszgépekhez való, így vékony lyuk-bemenettel van ellátva a lemezekhez. Mindkét termék októberben kerül piacra, árról a Plextor egyelőre nem nyilatkozott.
Kulcsszavak: DVD Plextor

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05