Magyarországról vásárolt call centert egy mongol bank

forrás Prim Online, 2006. szeptember 1. 11:33
Szili Katalin nyitotta meg kedden a mongol XacBank call centerét, amit magyar szakemberek állítottak fel. Az Algotech magyarországi csapata nyolc héten keresztül építette a bank új kommunikációs rendszerét.
„A Mongóliában páratlan informatikai fejlesztés a két ország közötti gazdasági és vállalkozási együttműködés zászlóshajója: az ehhez hasonló sikeres megbízások tudják elmélyíteni a mongol-magyar üzleti kapcsolatokat. Annak pedig külön örülünk, hogy mongol üzletemberek olyan fontos feladattal bíztak meg magyar szakembereket, mint egy bank ügyfélszolgálati rendszerének megépítése” – nyilatkozta a call center megnyitóján Dr. Szili Katalin, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Elnök Asszonya, aki dél-koreai-mongóliai körútjának keretében látogatott Ulánbátorba.

A XacBank új kommunikációs rendszerét az Algotech magyarországi csapata szállította, a rendszer alapját Avaya eszközök képezik. A projekten kilenc magyar szakember dolgozott, öten közülük személyesen is részt vettek az ulánbátori munkálatokban. Az igényfelmérés, rendszertervezés, installáció, konfiguráció, tesztelés és oktatás mintegy nyolc héten keresztül zajlott.

„A mongol projektnél a legnagyobb nehézséget a hét órás időeltolódás okozta, hiszen a két ország munkaideje alig fedi egymást. Ehhez a problémához képest eltörpültek a kulturális és technológiai különbözőségekből fakadó gondok. Voltak mindenesetre olyan érdekes momentumok, mint például az, hogy ehhez a projekthez vezették be az első mongóliai ISDN PRI vonalat. Az első mongóliai ISDN vonal bevezetése azzal a jóleső érzéssel tölt el bennünket, hogy egy kicsit talán mi magunk is hozzájárultunk az új kommunikációs alkalmazások elterjedéséhez Mongóliában” – mondta Bortnyák Adorján, az Algotech ügyvezetője.

A XacBank új kommunikációs rendszere a dolgozók mindennapi üzletmenethez kapcsolódó telefonhívásait és az ügyfelek beérkező hívásait egyaránt kezeli, azaz telefonalközponti és call center funkciókat is ellát. A call centerben jelenleg tíz ügyfélszolgálati munkatárs dolgozik. Egyelőre a telefonos és e-mailes kapcsolattartást használják, a jövőben viszont – az ügyfelek igényeinek megfelelően – bevezethetik a fax, SMS, webchat és más csatornákon érkező kérések egységes kezelését. A VoIP kapcsolat következtében a rendszer használata költséghatékony, bővítése pedig egyszerű. A XacBanknál ez utóbbi fontos szempont, hiszen a call center dinamikus bővülésével számolnak. A jövőbeli munkálatoknál továbbra is számítanak a magyar szakemberekre.

„Én magam Magyarországon végeztem egyetemi tanulmányaimat, és nem csak naprakész tudással, de nagyon pozitív élményekkel tértem haza. A mostani call center projekt tovább erősítette azt a korábbi tapasztalatomat, hogy a magyar szakemberek igen felkészültek és megbízhatóak. Egy banknak pedig mi lenne fontosabb, mint infrastruktúrájának megbízható működtetése?!” – nyilatkozta Ganhuyag Chuluun, a XacBank vezérigazgatója.
Kulcsszavak: call center Algotech

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14