Tulajdonosváltás és kinevezés a MINOR-nál

forrás Prim Online, 2006. szeptember 13. 12:17
Átadja vezetői székét hazánk meghatározó informatikai szolgáltató cége, a MINOR Rendszerház Zrt. vezérigazgatója: Takács Imre a cég irányításával szeptembertől Dobozi Pétert, az Antenna Távközlési Zrt. korábbi vezérigazgatóját bízta meg. Az új vezető feladata többek között a szolgáltatási üzletág és a befektetői vonal erősítése, valamint a társaság exporttevékenységének bővítése lesz. A MINOR Holding elnöke, Takács Imre egyúttal a MINOR Rendszerház elnöke és - a céget alapító édesapja kiválásával - a MINOR Csoport 100%-os tulajdonosa lett.
Változások előtt áll a MINOR Csoport: a Rendszerház vezérigazgatói tisztségét szeptembertől Dobozi Péter veszi át, míg a korábbi vezérigazgató, a MINOR Holding elnöke, Takács Imre, a Rendszerház elnöki pozícióját is ellátja a továbbiakban. Takács Imre - édesapja, id. Takács Imre kiválását követően - a MINOR Rendszerház 100%-os tulajdonosa lett. Az új vezérigazgató, Dobozi Péter feladatköre a Rendszerház teljes irányítása, a szolgáltatási üzletág fejlesztése, a stratégiai és befektetői vonal erősítése, valamint a cég exporttevékenységének kiszélesítése lesz. Hazánk meghatározó informatikai szolgáltató cége a vezérigazgató- és tulajdonosváltást követően további, nagy volumenű változásokat tervez.

"15 éve vezetem a MINOR-t, és elérkezettnek látom az időt arra, hogy új, kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkező vezetőt bízzak meg a vállalat dinamikus fejlődésének további biztosítására. Dobozi Péter hazai és multinacionális cégeknél egyaránt dolgozott, korábbi vezérigazgatói pozíciója során pedig bizonyította rátermettségét és tehetségét a feladatra. Úgy vélem, személyében - hosszas keresés után, a tulajdonosváltással egy időben - a megfelelő szakemberre talált a MINOR" - nyilatkozta Takács Imre, aki a jövőben főként a lobbyra, innovációra, a regionális terjeszkedésre, valamint ingatlanfejlesztési projektekre kíván hangsúlyt fektetni.

A MINOR Rendszerház új vezérigazgatója, Dobozi Péter elmondta: "Örömmel fogadtam a kinevezést, mert nagy lehetőséget látok a MINOR további terveiben. Úgy gondolom, sokat léphetünk előre például az exporttevékenység területén, hiszen számos Európai Uniós tagállamhoz képest jelentős árelőnyben vagyunk, de ígéretes kapcsolatot látok a kelet-európai országokkal való együttműködésben is."

Dobozi Péter (42) okleveles villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd MBA oklevelet szerzett a Case Western Reserve University-n. Két évig a Távközlési Kutatóintézetnél dolgozott fejlesztőmérnökként, ezt követően 1990-1999 között az Alcatel Hungary-nél szolgáltatási- és műszaki igazgató volt. 1999-2003-ig az Antenna Hungária Rt.-nél a távközlési üzletágat vezette, majd 2003-tól az Antenna Hungária csoporthoz tartozó Antenna Távközlési Rt. vezérigazgatói tisztségét látta el, ahol feladata az alternatív távközlési szolgáltató önálló cégként való felépítése és vezetése volt. Számos társadalmi funkciót lát el: a Magyar Nemzeti Host és az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületének elnökségi tagja, a VOSZ Kereskedelmi és Szolgáltató Szekció társelnöke, és az IMC posztgraduális MBA alumni alelnöke. Nős, 3 gyermek édesapja; tárgyalási szinten beszél angolul, szabadidejében főként a vizes sportoknak hódol, úszik és vízilabdázik, valamint szívesen síel családjával.

A MINOR Csoport vállalati struktúrája:

MINOR Csoport:

MINOR Holdig Zrt.
- stratégiai testület
- csoportszintű marketing, HR és pr-koordináció
- gazdasági back-office

MINOR Rendszerház Zrt.
- informatikai rendszerintegráció
- komplex szolgáltatások és megoldások tervezése, kivitelezése
- alkalmazás fejlesztés és integrálás
- informatikai tanácsadás, projektvezetés

Comp-Cord Kht.
- e-hulladék gyűjtés, hasznosítás és ártalmatlanítás; szervezés és koordinálás

Trainer Kft.
- hagyományos és elektronikus oktatás

Wattmester Kft.
- biztonsági áramellátási rendszerek tervezése, telepítése, üzemeltetése
- intelligens épület megoldások tervezése és telepítése, tanácsadás

SmartCard Kft.
- információvédelem
- informatikai biztonsági megoldások
Kulcsszavak: CIO +céginfo Minor

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A Philips Monitors új QD-OLED monitort mutat be

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 16:45

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:23

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59