360º-os munkatér szolgáltatásorientált architektúrákhoz

forrás Prim Online, 2006. október 19. 13:21
A BEA Systems hamarosan megjelenteti BEA WorkSpace 360º elnevezésű termékcsaládját, mely a szolgáltatásorientált architektúrák kialakításához és működtetéséhez egységes munkateret biztosít valamennyi szereplő számára. Segítségével az elemzők, tervezők, fejlesztők és üzemeltetők új típusú együttműködése valósítható meg - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
A nagyvállalatok napjainkban ügyfeleik, partnereik és munkatársaik számára a szolgáltatások igen széles körét nyújtják. Fontos tehát, hogy a szolgáltatásokat könnyen tudják létrehozni, menedzselni, azok a későbbiekben újrafelhasználhatóvá váljanak. E feladatok megoldását teszi lehetővé a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) technológiája. A megfelelő SOA-infrastruktúra kialakítása és továbbfejlesztése nemcsak informatikai megközelítést igényel, részt vesznek benne az üzleti folyamatok elemzői, tervezői is. Informatikai oldalról a SOA a tervezéstől kezdve, a fejlesztésen keresztül, az üzemeltetésig valamennyi szereplő együttes munkáját kívánja meg. A SOA-architektúrák kialakítása során a legnagyobb kihívást e szervezeti egységek együttműködése, az általuk kezelt folyamatok átláthatósága jelenti. Olyannyira, hogy egy közelmúltban készült felmérés szerint a SOA-bevezetés legnagyobb akadályának a cégek azt tartották, hogy szervezetüket nem tudják az új struktúrának megfelelően átalakítani. 

A BEA 2007-ben piacra kerülő termékcsaládja együttműködő környezetet biztosít majd teljes SOA szervezeti egységek számára, ahol az üzleti és informatikai szakemberek saját szempontrendszerük szerint dolgozhatnak. A csoportszempontok figyelembe vételén túl, a BEA WorkSpace 360º lehetővé teszi, hogy a szervezeti egységek közösen oldják meg a problémákat, valamint biztosítja a valós idejű update-eket az aktuális igényeknek megfelelően. A munkatér átfogó SOA-életciklus menedzsmentet biztosít, ahol minden szereplő elérheti a számára szükséges információt, és megfelelő rálátást kap arra, hogy tevékenysége hogyan hat más területekre, illetve az architektúra és a folyamatok egészére. Ez a teljes körű, 360º-os látásmód biztosítja a vállalatok számára, hogy átlépjenek a szervezeti korlátokon.

A WorkSpace 360º számos lehetőséget nyújt a SOA-életciklusban résztvevők számára. Az üzleti elemzők meghatározhatják, kialakíthatják és folyamatosan ellenőrizhetik az üzleti folyamatokat, nyomon követhetik a fontosabb teljesítménymutatókat. Biztosítja a rendszertervezők számára, hogy értelmezzék az üzleti követelményeket, és a szolgáltatásorientált kereteknek, valamint a rendszertervezési igényeknek megfelelően alkalmazzák azokat. A fejlesztők számára lehetővé válik, hogy együttműködjenek a rendszertervezőkkel, és elvégezzék a kívánt fejlesztéseket. Az üzemeltetés pedig átláthatja és ellenőrizheti a SOA-infrastruktúra működési kihatásait, így a környezet, üzemeltetési politika, az SLA-k kialakítása és menedzsmentje egyszerűbbé és megbízhatóbbá válik.

A WorkSpace 360º termékcsalád WorkSpace Central eszköze ezen felül további együttműködési lehetőséget biztosít a résztvevők számára átfogó metaadat- és eszközmenedzsmentje, valamint projekt-alapú csoport-együttműködés támogatása révén.

A BEA átfogó platformot hoz létre szolgáltatásorientált architektúrák kialakításához. A SOA 360º platform tartalmazza a meglévő termékeket, így a BEA mindhárom termékcsaládját, a Tuxedot, a WebLogicot és az AquaLogicot is. A WorkSpace 360º szorosan integrálódik a BEA-eszközökkel, felhasználja azok tulajdonságait, s egységes munkakörnyezetet biztosít SOA-megoldások kialakítása számára.

További információ: http://www.alerant.hu/bea-termekek/bea-termekek-index.html
Kulcsszavak: SOA Alerant BEA Systems

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50