Új adatközpont-felügyeleti megoldás az EMC-től

forrás Prim Online, 2006. október 19. 14:55
Az EMC bemutatta EMC Smarts Application Discovery Manager (ADM) 5.0 nevű termékét. A legújabb adatközpont-felügyeleti megoldással a vállalatok hálózati és tárolási erőforrásaikat azok elosztott üzleti alkalmazásainak kontextusában tekinthetik meg. A modell alapú erőforrás-felügyelet erősségeit és az alkalmazások észlelését összekapcsoló szoftver gyorsan képes kimutatni az infrastruktúra eseményeinek és a konfiguráció megváltoztatásának az üzleti szolgáltatás rendelkezésre állására gyakorolt hatásait.
A Smarts ADM 5.0 valós idejű függési katalógusával nincs többé találgatás és minimálisra csökkenthetők a változások miatti szolgáltatásleállások, minőségromlások és hibák. Észlelhetők, naplózhatók, kimutathatók és akár szerverenként is összehasonlíthatók a szoftver- és hardverkonfiguráció változásai. Ezenfelül a szoftver beépített, valós idejű konfigurációfelügyeleti adatbázisa (Configuration Management Database, CMDB) lehetővé teszi a változások és az infrastruktúra-események hatásainak pontos kezelését több adatközpontra, az egész információs infrastruktúrára kiterjedően.

A szoftver tovább bővíti az EMC valós idejű felderítési és térképezési funkcióit: ezúttal egyeztetéssel, összekapcsolással, analitikákkal és új műszerfalakkal. A Smarts ADM 5.0 a szolgáltatások, alkalmazások és műszaki infrastruktúrák dinamikus kapcsolatainak felderítésére és feltérképezésére alkalmas legátfogóbb szoftver. A legfrissebb kiadásban minden olyan komponens megtalálható, amelyre szükség lehet egy CMDB automatikus feltöltéséhez és karbantartásához.

A Smarts ADM 5.0 az alábbi új funkciókat kínálja:

Finom felosztású felderítés: A J2EE-alkalmazások, moduljaik, a komponensek és kapcsolatok automatikus felderítése és feltérképezése. A megoldás felderíti és feltérképezi továbbá az összecsomagolt vállalati alkalmazások egyes komponenseit, a dokumentált és aktív függőségeket, a szerverközi kapcsolatokat, valamint a telepített alkalmazásszerver- és adatbázis-alkalmazások több példányát.

Elosztott adatközponti alkalmazás: A földrajzilag elosztott vállalatok igényeinek kiszolgálására a Smarts ADM 5.0 új modelljeivel – mint az EMC Smarts ADM Aggregator és az EMC Smarts ADM Collectors – most már elosztott architektúrát kínál, amely lehetővé teszi a méretezhető, akár az egész világra kiterjedő telepítést. Az új modellek – valamint az adatok aggregálását és az adatközpontok közötti egyeztetését lehetővé tévő szoftver – révén a megoldás a legbonyolultabb és legdinamikusabb hálózatokhoz is használható.

Az egyedi alkalmazások automatikus ujjlenyomatos azonosítása: „Ujjlenyomatok” (jellemző minták) segítségével a Smarts ADM 5.0 több mint 500 csomagot és alkalmazást képes gyárilag is azonosítani. Az egyedi alkalmazásokat használó vállalatok számára pedig a megoldás új, heurisztikus ujjlenyomat-technológiája képes felismerni a szokásos n-rétegű alkalmazás-együttműködést és automatikusan csoportosítani és feltérképezni őket anélkül, hogy bármit is tudna előzőleg az alkalmazásról.

Nyílt egyeztető alrendszer: Használatával egyeztethetők (összevethetők) az eltérő felderítési forrásokból származó CMDB adatok. A szoftver automatikusan szakaszolja és egyezteti az adatokat, mielőtt engedné azokat bekerülni a CMDB-be, így garantálva, hogy minden konfigurációs adat pontos, naprakész és tiszta.

Műszerfalak és analitikák: Az új CMDB műszerfalakon gyorsan áttekinthető a CMDB környezet állapota: grafikonok, rajzok és táblázatok foglalják össze a felderített információt és követik nyomon az alkalmazáskörnyezet változásait.

Bővíthetőség: Az összekapcsolási és egyeztetési funkciókkal egységes módon jeleníthető meg az összes CMDB adat, függetlenül attól, hogy ténylegesen hol is található. Az összes rendszer- és komponensadat egyetlen adattárban összegyűjtése helyett az új összekapcsolási funkciókkal a Smarts ADM 5.0 integrálható a helyben meglévő vagy külső CMDB rendszerekkel, illetve használható a megoldás egy igazolt, egyeztetett CMDB rögzítési rendszer kialakítására is.
Kulcsszavak: adattárolás hálózat EMC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38