Feltekerhető billentyűzet Bluetooth kapcsolattal

Kiss Ádám Zoltán, 2006. november 24. 10:11
Sokan nem kedvelik a noteszgépek nemegyszer méreten aluli, és nem éppen kézre eső billentyűzeteit, számukra készült a teljes méretű feltekerhető klaviatúra.
A Mobis egy kifejezetten utazáshoz való eszközt készített, és egyben ki is használta az összehajthatóságot. A cég Roky2 billentyűzete a tesztelők szerint minden idők egyik legkellemesebb tapintású megoldása, ráadásul teljesen hangtalan. Az eszköz Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik, így kényelmes távolságban helyezhetjük el a géptől. A puha tapintású és flexibilis anyag összegöngyölhető, és így kis helyet foglal el útipoggyászunkban. A vállalat képviselői szerint olyan jól sikerült a Rocky2, hogy akár otthoni felhasználók megrendeléseire is számítanak. Az eszköz azonban egyértelműen elsősorban utazásra készült, mivel teljes méretű billentyűi és plusz közvetlen vezérlésre szolgáló gombjai mellett is mindössze 68 grammot nyom, ami töredéke egy hagyományos megoldásnak. A Bluetooth is kényelmes, mivel 2 ceruzaelemmel 10 óra üzemidőt biztosít.
Kulcsszavak: billentyűzet

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: 5 aranyszabály a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások mellett egyre gyakoribbak a csaló telefonhívások. Ezek közös jellemzője, hogy pszichológiai nyomásgyakorlással próbálják az áldozatokat rábírni arra, hogy kiadják banki adataikat, amelyek birtokában aztán szabaddá válik az út a pénzükhöz is.

2024. június 7. 15:42

Teljesítmény, sebesség és tartósság egy dinamikus autóversenyt idéző bemutatóban

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

2024. június 5. 14:36

A nyaralás információbiztonsági és adatvédelmi veszélyei

A nyilvános Wi-Fi hálózatok kényelmes megoldást kínálnak az internethez való csatlakozáshoz nyaralás során is, de komoly biztonsági kockázatot is jelentenek. A nyilvános hálózatokon való adatátvitel könnyen lehallgatható, így az érzékeny adatok, mint például banki információk, bejelentkezési adatok és személyes információk veszélybe kerülhetnek.

2024. június 5. 11:29

PocketBook Verse Pro Color: kompakt e-olvasó színes kijelzővel

Színesben is jobb képfelbontással érkezik a PocketBook legújabb elektronikus könyvolvasója. A kompakt méretű Verse Pro Color vízálló, támogatja a hangoskönyveket és a Bluetooth-kapcsolaton keresztüli felolvasást, teljesítményét pedig immár négymagos processzor biztosítja.

2024. június 4. 11:29

Tárolási- és hálózati megoldásokat mutat be a QNAP

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési és tárolási megoldások vezető innovátora részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2024-en (Nangang Exhibition Center, 1-es csarnok, J0628 stand), hogy átfogó informatikai megoldásokat mutasson be, beleértve az AI-alapú fájlkezelést és felügyeletet, a magas rendelkezésre állású rendszereket, a myQNAPcloud One felhőtárhelyet, a 25 GbE-s eszközöket és a Thunderbolt 4 NAS-t videószerkesztéshez, a gyártási végrehajtórendszer-megoldásokat (MES) és még sok mást.

2024. június 3. 20:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47