Magyar Telekom: egymilliárdos befektetés és multimédia központ

MTI Sajtóadatbank, 2006. december 14. 08:27
A Magyar Telekom szerződést írt alá a mobil multimédia és tartalomfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó MobilPress és MFactory cégek megvásárlásáról 1 milliárd forint értékben. A tranzakcióknak köszönhetően a Magyar Telekom Csoport megerősíti szerepét a mobil tartalomfejlesztés területén, továbbá többcsatornás multimédia szolgáltató központot kíván kialakítani.
A Magyar Telekom Nyrt. egymilliárd forintért megvásárolta a multimédia és tartalomfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó MobilPress és MFactory cégeket - jelentette be a Magyar Telekom szerdán a BÉT honlapján. Az eladót a közlemény nem nevezte meg. A cégjegyzék szerint a 10,02 millió jegyzett tőkéjű MFactory Kft. a MetalCom Holding Zrt. tulajdona, az pedig a Luxembourgban bejegyzett MetalCom leányvállalata. A MobilPress jegyzett tőkéje 20 millió forint és tulajdonosa a cégjegyzék szerint egy magyar magánszemély.

A Magyar Telekom a MobilPress 100 százalékát, az MFatory 75,05 százalékát vásárolja meg - áll a közleményben. Ugyanakkor az MTelekom opciós jogot szerzett arra, hogy 2009-től az MFactory-ben lévő tulajdonrészét 100 százalékra növelje. A magyar telekom cég bejelentette azt is, hogy többcsatornás multimédia szolgáltató központot kíván kialakítani az újonnan szerzett befektetés nyomán.

A MobilPress üzemelteti többek között a t-zones portált, míg az MFactory a magyar mobil tartalomgyártó és aggregátori szegmens egyik szereplője. A két cég az idén együttesen várhatóan 1,8 milliárd forint körüli bevételt, és 120 millió forint körüli  adó- és kamatfizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereséget (EBITDA) ér el.

A MobilPress tranzakció lezárásához a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14