Új vezérigazgató az LG élén, teljes átalakítás

Kiss Ádám Zoltán, 2006. december 21. 09:13
Az LG Electronics vezérigazgatói posztját 2007. január elsejétől Yong Nam tölti be, változások lesznek a teljes felső vezetőség összetételében is: két új üzletágvezetőt, pénzügyi vezetőt, a koreai üzletekért felelős sales- és marketingvezetőt, valamint 30 új vezetőt neveznek ki az új évben.
Nam kinevezésének oka a cég szerint az, hogy reményeik szerint képes közelebb viszi a céget egy fejlődésközpontúbb működés irányába. Nam több mint 30 éves pályafutásra tekinthet vissza az LG Electronics-nál, az LG Corporationnél és az LG Telecomnál. Vezérigazgatói kinevezése előtt a Strategic Business of LG Corporartion elnöke volt. 1998-tól 2006 májusáig az LG Telecom vezérigazgatói székében ült, és még számos vezetői pozíciót töltött be a vállalatnál.

Az LG Electronics további újonnan kinevezett felsővezetői: digitális kijelzők divízió élére Simon Kang, vezérigazgató került, aki korábban a koreai üzletekért felelős sales- és marketingvezető volt, a mobilkommunikációs részleget a jövőben Skott Ahn vezérigazgató vezeti majd, az új pénzügyi vezető pedig James Jeong lesz, aki korábban a vállalati pénzügyeket irányító csoport vezetője volt. A koreai üzletekért felelős sales és marketing vezető, Waine Park lett.

Kang vezényelte le az LG sikeres márkakép megújítását az Egyesült Államokban, Ahn pedig a mobilkommunikációs terület jeles szakértője. Jeong az LG globális menedzsmentjének eredményes fejlődése köszönhető, míg Park úr az LG Electronics új üzleti fejlesztésein dolgozott. Az LG három új vezetőt nevezett még ki más régiókban: John Herington és Eric Surdej marketingvezetőket az Egyesült Államokban, valamint Dominique Oh-t az európai mobilkommunikációs részleg élére Franciaországban.
Kulcsszavak: LG

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17