Hat új Canon videokamera a hazai piacon

forrás Prim Online, 2007. január 22. 14:05
Hat új videokamerával jelenik meg a Canon a hazai piacon is a közeljövőben.
Az MD111 és az MD101 jelű modellek MiniDV kazettára – a DC210, a DC211, a DC220 és a DC230 pedig DVD-re rögzíti a felvételeket, és mind a hat készülék alkalmas széles formátumú videók készítésére is.
A Canon bejelentette az új MiniDV videokamera-család kibővítését. A korábban bemutatott MD110 mellett megjelenő MD111 és MD101 jelű modelleket széles formátumú videók rögzítésére optimalizálták a fejlesztők, nagy teljesítményű optikai zoommal, valamint külső mikrofonbemenettel rendelkeznek. A készülékek botkormánnyal vezérelhető, a „Könnyű felvételkészítés” funkció pedig a kezdő videósok számára biztosítja a tökéletes felvételek készítését.

Az új modellek főbb jellemzői:
  • Könnyen használható funkciók és vezérlőelemek – többek között az intuitív joystick-vezérlés és az egygombos „Könnyű felvételkészítés” mód
  • 35-szörös, illetve 30-szoros optikai zoom objektív (és 1000-szeres illetve 800-szoros digitális zoom)
  • mikrofonbemenet, amelyhez külső mikrofon csatlakoztatható
  • DIGIC DV processzor az élénk színek visszaadásáért
  • valódi széles formátumú videofelvételek, 16:9-es LCD-vel elektronikus keresővel

A Canon kibővítette a közvetlenül DVD-re dolgozó videokameráinak választékát: a közeljövőben két új modell jelenik meg a hazai piacon is. A DC210 és DC211 videokamerák nagy teljesítményű 35-szörös optikai zoommal, és azzal a DIGIC DV II processzorral rendelkeznek, amelyet még a HD formátumú XL H1 számára fejlesztettek ki a Canon mérnökei.  A kamerák egy kézzel is könnyen kezelhetőek, az új „Gyorsindítás” funkció bekapcsolás után azonnal felvételképes állapotba hozza a készülékeket, a menürendszer kezelésében pedig a kisméretű joystick segít.

A két új kamera főbb jellemzői:
  • Nagy teljesítményű optikai zoom objektív – közvetlen rögzítés DVD (-R/-RW/-R DL) lemezre
  • Könnyű használhatóság, „Gyorsindítás” funkció
  • DIGIC DV II képfeldolgozó processzor
  • Kétrétegű DVD lemezek támogatása, így megduplázott felvételi kapacitás
  • Nagyfelbontású, valódi széles formátumú videók rögzítése


A Canon két, főként kezdőknek szánt modellel is bővítette a közvetlenül DVD-re író videokameráinak választékát. A széles formátumú videókat rögzítő DC230, DC220 modelleket nagy teljesítményű 35-szörös optikai zoommal, és azzal a DIGIC DV II processzorral építették, amelyet még a HD (nagy felbontású) kamerák számára fejlesztett ki a Canon. A felhasználóbarát funkciók között megtaláljuk a „Gyorsindítás” gombot, valamint a joystickkel navigálható intuitív menürendszert. Mindkét kamera felkínálja az állókép-rögzítés lehetőségét is, az elkészült képeket pedig a memóriakártyára is írhatjuk, a DC230-as pedig megapixeles felbontású képérzékelővel is rendelkezik.

A két új kamera főbb jellemzői:
  • 35-szörös optikai zoom objektív (1000-szeres digitális zoom), közvetlen rögzítés  DVD (-R/-RW/-R DL) lemezre
  • Könnyű használhatóság, „Gyorsindítás” funkció
  • DIGIC DV II képfeldolgozó processzor
  • Kétrétegű DVD lemezek támogatása, nagyobb felvételi kapacitás
  • Megapixeles felbontás (DC230)
Kulcsszavak: kamkorder Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38