Új Lumix-ok intelligens képstabilizátorral

DMC-LS75, DMC-LS60

forrás Prim Online, 2007. február 4. 19:15
A Panasonic bejelentett két új Lumix digitális fényképezőgépet, amelyek intelligens képstabilizációs rendszert, MEGA optikai képstabilizátort és intelligens ISO-érzékenység vezérlést alkalmaznak. Mindkét modellben 3-szoros optikai zoommal ellátott (35 mm-es filmes megfelelés: 35-105 mm) LUMIX DC VARIO objektív található. Az LS75 7,2 megapixeles CCD-vel, míg az LS60 6 megapixeles érzékelővel rendelkezik. Az előbbiben 2,5’’-os, az utóbbiban pedig 2'’-os világos LCD-kijelző működik. A külsőleg teljesen áttervezett készülékek divatosabb külsőt kaptak, de továbbra is a gépek kompakt jellege kapott fő hangsúlyt. A Panasonic büszke arra, hogy intelligens képstabilizációs rendszerét ezekbe a modellekbe is beépíthette, hiszen a kezdő felhasználóknak nagy szükségük van rá.
Mindkét modellben intelligens képstabilizációs rendszer működik, amelyet a Panasonic az LS75-tel és LS60 egyidejűleg bemutatott további Lumix fényképezőgépeiben is bevezet. Ez a rendszer két jellemzőt foglal magában: a Mega optikai képstabilizátort és az intelligens ISO-érzékenység vezérlést – a kettő együtt lehetővé teszi, hogy minden helyzetben tetszetős képeket készíthessen bámulatos könnyedséggel. A Mega optikai képstabilizátor, amely manapság a digitális fényképezőgépek sokak szerint elengedhetetlen jellemzője, kiegyenlíti a kéz remegő hatását, s ennek eredményeképpen világos, éles képek készíthetők zárt helyiségben, éjjel, makrófotózáskor, vagy nagy gyújtótávolság (nagy zoom) használata esetén – vagyis olyan helyzetekben, amelyekben a kéz remegése a legtöbb esetben gondot jelenthet. De sajnos még a Mega optikai képstabilizátor sem képes pillanatfelvétel készítésekor a fotótéma mozgása által okozott életlenséget kiküszöbölni. Ekkor van nagy szükség az intelligens ISO-érzékenység vezérlésre. Ennél a funkciónál a gép Venus Engine III képfeldolgozó processzora érzékeli, hogy a fotóalany mozog-e. Amennyiben igen, a rendszer automatikusan megemeli az ISO-érzékenység szintjét és ezzel párhuzamosan növeli az alkalmazott zársebességet. Mindezt annak megfelelően, hogy milyen gyors a mozgás, illetve milyenek a fényviszonyok. A bevatkozás teljes folyamata automatikusan történik, tehát anélkül fotózhat, hogy a beállításokkal kellene foglalkoznia a körülmények megváltozása esetén. A Lumix fényképezőgépek és a bennük alkalmazott hatékony Intelligens Képstabilizátor rendszer mindent elvégez Ön helyett. Könnyed, problémamentes fotózási élményben lehet része minden helyzetben, és kristálytiszta, gyönyörű fényképekkel gazdagodhat.

Az LS75, és az LS60 számos olyan jellemzőt kínálnak, amelyek fokozzák a használhatóságot és növelik a kényelmet. Az Easy Zoommal az objektív a megfelelő gomb megnyomásával azonnal a maximális, 3-szoros zoomra állítható. Az új gyorsbeállítás funkció segítségével gyorsan és könnyedén érheti el és állíthatja be a leggyakrabban módosított felvételi paramétereket. Az új dátumbélyegző funkcióval egyszerűen rányomtathatja fotóira a dátumot, de kihasználhatja a Lumix két eredeti jellemzőjét is. Utazás közben rányomtathatja a felvételekre, hogy az utazás melyik napján készültek. Vagy ha a családban kisbaba van, hónapokban is rábélyegezheti a fényképekre a gyermek életkorát. Ez az információ az otthon saját kezűleg kinyomtatott képeken vagy az üzletben előhívatott fényképeken is megjelenik.

A beépített memória mintegy 27 MB-nyi tárhelyet biztosít, de a fényképezőgéphez nagy kapacitású SDHC-memóriakártya is használható, amely tovább növeli a fotózás és filmezés rugalmasságát. A menü és a grafikus felhasználói felület is átalakult, a színek pedig világosabbak lettek, így jobban láthatóak. A Panasonic eredeti, hosszú élettartamú Oxyride szárazelemeivel az LS75 és LS70 gépekkel mintegy 250, az LS60-nal pedig közel 260 képet készíthet (CIPA), de természetesen nagy kapacitású ceruzaakkumulátorok használatára is lehetőség van, melyekkel jóval 400 fotó fölé emelkedik az egy feltöltéssel készíthető képek száma..

Az LS75 és az LS60 olyan ideális gépek, amelyekkel az intelligens képstabilizációs rendszernek köszönhetően minden helyzetben és minden nehézség nélkül szép képek készíthetők. Az új formatervezésű és még sokoldalúbban használható LS75 ezüst és fekete, az LS60 ezüst színben kerül az üzletekbe.
Kulcsszavak: kamera Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09