Új mobilkészülékeket mutatott be a Nokia

forrás Prim Online, 2007. február 12. 15:58
A barcelonai 3GSM kiállításon a Nokia elnök-vezérigazgatója, Olli-Pekka Kallasvuo internetcsatlakozáson alapuló új készülékek és szolgáltatások sorát mutatta be.
Az üzleti mobilitás következő lépcsőfoka

A Nokia híreinek középpontjában azok a bejelentések álltak, amelyek az üzleti mobilitás széles körű elterjedésének útjában álló akadályok eltávolítását jelzik. Az új termékek révén az üzleti felhasználók és a szolgáltatók egyszerűbben használhatják, egyben vonzóbbnak találják majd az üzleti mobilitást.

A vállalat bemutatta az üzletembereknek készült új Nokia Eseries készülékek trióját: a vékony formájú, e-mailezéshez készült Nokia E61i készüléket, a stílusos, szétcsúsztatható Nokia E65-öt, valamint a legendás kommunikátorból kifejlesztett, teljes körű szolgáltatást nyújtó, fejlett technológiákat, többek között HSDPA-t és beépített GPS-t tartalmazó üzleti készüléket, a Nokia E90 Kommunikátort.

Az új készülék mindegyike funkciókban gazdag és aprólékosan megtervezett, WLAN-t, 3G-t tartalmaz, valamint a rugalmas S60 szoftverplatformot használja, amely mobil környezetben megkönnyíti a munkavégzést. A készülékeket kiváló minőségű kamerákkal is felszerelték.

A Nokia E65 már kapható egyes piacokon, széles körű forgalmazása 2007 első negyedévében várható. A Nokia E61i 2007 második negyedévében jelenik meg, míg a Nokia E90 kommunikátor szállítása várhatóan 2007 második negyedévében kezdődik meg, és az év harmadik negyedévében lesz világszerte széles körben elérhető.

A vállalat bemutatta a Nokia Intellisync Mobile Suite 8.0 mobilszoftvert is. A megoldás az iparág legrugalmasabb platformjaként és legkiterjedtebb körben biztosított támogatásaként mobil e-mailt, mobil fájl- és adatszinkronizálást, valamint erőteljes biztonsági és készülékkezelési szolgáltatásokat nyújt a Nokia Eseries termékekhez és száznál is több más készülékhez. Az új vagy továbbfejlesztett funkciók között kétszintes licencmodell, új felhasználói felület, megerősített biztonsági szolgáltatások, valamint további nyelvek és kapcsolatfajták támogatása található.

A navigáció tömegesen elterjedt szolgáltatássá válik

Felismerve a mobilkészülékek területének egyik leggyorsabban bővülő szegmensét jelentő helyspecifikus szolgáltatásokban rejlő hatalmas lehetőséget, a Nokia bemutatta első, a felhasználók széles köréneknek szánt, navigációra képes mobiltelefonját, a Nokia 6110 Navigatort.

A beépített GPS-t alkalmazó készülékkel a felhasználók gyorsan és egyszerűen megtekinthetik a térképen tartózkodási helyüket, rákereshetnek egyes úti célokra, konkrét útvonalakat találhatnak meg, vagy megtudhatják, hol találhatók a helyi szolgáltatások, például éttermek, szállodák vagy üzletek. A teljes körű, lépésről lépésre haladó, háromdimenziós navigációt biztosító készülék a térképen szóban vagy vizuális jelekkel ad tanácsot a legjobb autós vagy gyalogos útvonallal kapcsolatban. A Nokia 6110 Navigator szállítása várhatóan 2007 második negyedévében indul.

A mobiltelevízió elterjedésének felgyorsítása

Kallasvuo emellett bemutatta a DVB-H mobiltelevíziós szolgáltatások elterjedésének felgyorsítására tervezett Nokia N77 multimédiás számítógépet is. Előrejelzése szerint a mobiltelevíziós szolgáltatások piacára 2008 végéig 5-10 millió készüléket gyártanak, míg 2009 végére a készülékek száma eléri a 20 milliót.

A Nokia N77 egyszerűen használható és stílusos mobiltelevíziós készülék. Szolgáltatásai között széles, 2,4 hüvelykes és 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes kijelzőt, kiváló sztereó hangminőséget, a műsorok kezdetére figyelmeztető emlékeztetőt, valamint a tévéműsorról akár hét nappal előre tájékoztató, a tévécsatornák között böngésző és új csatorna-előfizetéseket kezelő műsorkalauzt találunk. A készülék szállítása a tervek szerint 2007 második negyedévében indul azokban az országokban, ahol már működik a DVB-H szolgáltatás.

Az internetes videotartalmak jelentőségét felmérve a Nokia bemutatta a Nokia Video Centert, a mobilvideofilmek összes forrását egy helyre összegyűjtő alkalmazást, és megnevezte első globális partnereit a tartalomszolgáltatások terén: a YouTube-ot és a Reuterst. Az alkalmazás a márkával ellátott videoszolgáltatásokat, az internetes videofilmeket és a személyi számítógépről a telefonra feltöltött videofelvételeket egyetlen helyre rendszerezi. A megoldás a Nokia Nseries készülékeket forgalmazó piacokon lesz elérhető; gyárilag elsőként a Nokia N95 multimédiás számítógépre telepítik, de további Nokia Nseries multimédiás számítógépekre is letölthető lesz.

A 3GSM kiállításon a Nokia ezen kívül bemutatta az új Nokia 3110 classicot, egy modern formatervezésű, masszív és megbízható készüléket. A többek között FM sztereó rádiót, bővíthető memóriájú zenelejátszót, video-csengőhangokat és 1,3 megapixeles kamerát felvonultató Nokia 3110 classic a hagyományos szolgáltatások széles választékát kínálja kedvező áron. A készülék a tervek szerint 2007 második negyedévében jelenik meg.

A kiállításon ezenkívül bemutatták az új Nokia 3110 classic-kal és számos más készülékkel kompatibilis CK-15W Nokia Bluetooth kijelzős autóskészletet. Az autóskészlet számos olyan funkciót, többek között jól használható és látható, nagy, színes kijelzőt kínál, amely megkönnyíti a kommunikációt az autóban. A CK-15W Nokia Bluetooth kijelzős autóskészlet 2007 első negyedévétől kapható.

Technológiai hírként a Nokia a Telecom Italiával a szoftverek területén kezdett együttműködésről számolt be, amely tovább erősíti a szolgáltató innovatív szolgáltatás-portfolióját. A Telecom Italia a fejlett olasz mobilpiac további fejlődésének ösztönzésére az S60 szoftvert választotta.
Kulcsszavak: 3GSM Nokia mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55