Az AMD piacra dobta ATI grafikus csippel ellátott lapkakészletét

Milkovits Gábor, 2007. február 28. 19:46
Az AMD hivatalosan forgalomba hozta az integrált ATI Radeon X1250 grafikus processzorral felszerelt AMD 690 lapkakészletét.
Az AMD 690 nyilvánvaló fő újítása és előnye abban rejlik, hogy az ilyen lapkakészletet tartalmazó PC-kbe nem szükséges külön grafikus kártyát szerelni. Az eszköz az első olyan termék, amely az ATI-felvásárlás kézzelfogható eredményeként jött létre. Az AMD, amikor tavaly megvásárolta az ATI-t, ki is jelentette, hogy a fő vonzerő számára nem is a különálló grafikus csipeket, hanem a lapkakészleteket gyártó üzletág volt, amelyre egy vagy több teljes platformot kíván építeni a jövőben. A 690 természetesen kompatibilis az AMD összes asztali processzorával, és olyan beépített extrákat tartalmaz, mint a DVI és HDMI nagyfelbontású mozgóképes kimeneti interfészek, vagy a szintén integrált MPEG2 (szabvány DVD) dekódoló hardver. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a DVD-k lejátszása kevésbé veszi igénybe a központi processzort, illetve annak teljesítményét.

A hivatalos közlemény szerint az AMD mintegy 10 alaplapgyártó felé kezdte meg a 690 lapkakészlet szállítását, köztük az Asustek-nek, és az Elitegroup-nak. Árakat egyelőre nem említettek, mint ahogy azt sem, hogy az első ilyen számítógépek mikor kerülnek a boltokba.
Kulcsszavak: AMD ATI chipkészlet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50