A Nokia megvenné a Palm-ot?

Milkovits Gábor, 2007. március 3. 08:44
A Gizmodo internetes technológiai híroldal értesülése szerint a Palm szakmai befektetőt keres, és az egyik lehetséges vevő nem más, mint a Nokia.
A meg nem nevezett hírforrásból származó információ szerint a Palm részvényenként 20 dollárt kérne papírjaiért, azaz a vételár 2 milliárd dollárra rúgna. A hírt egyelőre egyik vállalat részéről sem erősítették meg. Annyi kétségtelen, hogy miközben a Treo okostelefonok viszonylag sikeresek (főleg a tengerentúlon), a gyártó PDA készülékei, a többi piaci szereplő ilyen jellegű termékeihez hasonlóan, elég gyengén teljesítenek. Külön nehéz helyzetet jelent a cég számára, hogy az igencsak kiélezett versenytempót diktáló okostelefon-piacon meglehetősen magányosan áll saját Palm operációs rendszerével, miközben az abszolút piacvezető Symbian mellett a Windows Mobile is egyre nagyobb teret nyer magának – ez utóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy maga a Palm is forgalmaz ilyen platformú Treo készüléket.

Végül az sem elhanyagolható tényező, hogy a cég csak nemrégiben jelent meg az okostelefonok szempontjából kulcsfontosságúnak számító európai piacon, ami igencsak megnehezíti számára a terjeszkedést. A mobilpiac konszolidációs tempóját figyelembe véve mindenesetre a hivatalosan meg nem erősített hír korántsem tűnik abszurd kitalációnak, függetlenül attól, hogy valóban igaz-e, vagy sem.
Kulcsszavak: Nokia Palm +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50