Megújította "ADÓ" kínálatát a Complex

forrás Prim Online, 2007. április 3. 14:53
Új, minden korábbinál szélesebb körűvé fejlesztette adózáshoz kapcsolódó internetes szolgáltatását a CompLex Kiadó. A régebben több címen található szolgáltatásokat közös honlapra szervezte és jelentősen bővítette az ingyenesen elérhető információk körét is. Professzionális internetes tartalom jött létre, amely már nélkülözni tudja a papír alapú elemeket.
A kiadónál végrehajtott fejlesztés lényege, hogy a CompLex eddig különböző helyeken és nevek alatt futó online szolgáltatásait egy portálra (www.ado.hu) rendezte, miközben tízszeresére nőt az ingyenesen hozzáférhető szakmai információk mennyisége. A fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország minden bizonnyal legnagyobb, leggazdagabb tartalommal rendelkező adózási portálja jött létre, mely a kapcsolódó szolgáltatásokkal képes kiszolgálni a Magyarországon adózással foglalkozók bármely szakmai szintjét és akár teljes létszámát.

Az ingyenes részen válogatást találhatunk az Adó lapcsalád legfontosabb cikkeiből, ízelítőt az Adó-kérdések és válaszok konzultációs szolgáltatás legérdekesebb kérdéseiből és válaszaiból, információt a friss jogszabályváltozásokról (nemcsak a jogszabályok szövegét, hanem a hozzájuk fűzött magyarázatokat is). A mindig friss „hónap témája” rovatban pedig már most, a „nyitás” után néhány nappal komoly szakmai viták zajlanak. De található az oldalon több tucatnyi „mini adatbázis” is, mint például az adónaptár, minimálbér tábla, APEH számlaszámok és sok más hasznos tartalom.

Az ado.hu ingyenes része „mögött” előfizetéses szolgáltatásként elérhető a Kiadó tavaly indított professzionális felhasználói oldala, az Adóparadicsom. Ez az adatbázis „időgépesen” tartalmaz több tízezer, szakembereknek szóló információs egységet, dokumentumot. Ez nemcsak a már szokványosnak mondható jogszabályokat, vagy az APEH anyagait, illetve az adózáshoz kapcsolódó bírósági ítéleteket jelenti. Szinte minden közteher-típusra vonatkozóan találunk magyarázó anyagokat (kommentárokat), az elmúlt években a kiadónál felvetődött és megválaszolt több ezer kérdést, valamint az adó lapok több évre visszamenően kereshető archívumát. A kutakodást intelligens keresőrendszer segíti.

Mindezeket az online adatbázisokat és szolgáltatásokat a Kiadó most először teszi úgy hozzáférhetővé „ADÓháló” fantázianéven, hogy az online szolgáltatás mellé a szakembereknek nem kell semmilyen nyomtatott terméket megrendelniük.

Egy másik, immár hagyományosnak számító sikertermék is a napokban jelent meg. Az évről-évre kiadott Adózás Nagy Kézikönyvéről van szó, amely a jogszabályi változások következtében erre az évre jelentősen át kellett dolgozni, ki kellett bővíteni. A mű úgy is több mint 1700 oldalas (amely a tavalyi kiadványnál 200 oldallal vaskosabb), hogy továbbra sem közöl jogszabályszövegeket, csakis magyarázatot. Szerzője, Dr. Szakács Imre valamennyi adó és járuléknemre vonatkozóan részletes útmutatóval szolgál. Az egyes elvonásokat bemutató fejezetek az adott témát komplexen kezelik és egységes, rendkívül áttekinthető szerkezetet követnek. Mivel az adójogszabályok jelentős hányada kicserélődött vagy változott, új adónemek jelentek meg, az 1700 oldal legnagyobb része teljesen újraíródott.

A kézikönyvön és az online tartalmakon kívül a kiadó továbbra is hangsúlyt fektet a (jogelődjeivel együtt) csaknem húsz éves Adó lapcsaládra. Az Adó lap, az Adó-kódex, az Adó-tb kalauz, az Adó-kérdések és válaszok szintén tartalmazzák a szakemberek számára szükséges ismereteket. A fentiekből látható, hogy az adózással foglalkozó szakembereket a CompLexnél egy minden korábbinál teljesebb információs „világ” várja, mely a cég szolgáltatását messze kiemeli a sokszereplős piacon.
Kulcsszavak: adó jog onlineszolg Complex

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05